NAKON ŠTO JE OBJAVLJENO DA GLAZBENICI NEĆE DOBITI NI LIPE OD NATJEČAJA, JAVILA SE NINA BADRIĆ: / 'Najbolje bi bilo da se ukine glazba...'

Iz Hrvatske glazbene unije su istaknuli da su glazbenici pristali ostvariti zaradu od prodaje ulaznica u smanjenim koncertnim kapacitetima

13.1.2021.
14:27
Instagram/Nina Badrić
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Nina Badrić oglasila se na Instagramu nakon što je Hrvatska glazbena unija objavila da glazbenici neće dobiti "ni lipe" od natječaja "Jer svirati se mora".

"Najbolje bi bilo da se ukine i glazba", napisala je pjevačica na svom Storyju.

"Glazbenici od spomenutog natječaja neće dobiti ništa, niti jednu lipu. Ta sredstva su namijenjena organizaciji koncerata i pokrivanju produkcijskih troškova (najam prostora, tehnike, razglas, rasvjeta, zaštitarska služba, covid mjere, dezinfekcijska sredstva i sl.). Na taj način se prioritetno pomaže onima koji nisu glazbenici, već mnogobrojne prateće djelatnosti nužne za funkcioniranje glazbene djelatnosti koji također moraju prehraniti svoje obitelji", objasnili su iz Hrvatske glazbene unije, a pjevačica je tu izjavu objavila na Storyju.

Iz Hrvatske glazbene unije su istaknuli da su glazbenici pristali ostvariti zaradu od prodaje ulaznica u smanjenim koncertnim kapacitetima.

"Hrvatska glazbena unija i Ministarstvo kulture i medija već mjesecima nastoje pomoći glazbenicima preživjeti period u kojem im je rad onemogućen. HGU trenutno pomaže i glazbenicima s područja koja su pogođena potresima, pomogli smo i našim kolegama glazbenicima iz HZSU-a, a pripremamo i dodatnu pomoć za one kojima je najpotrebnija", rekli su iz Unije.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali