POZNATE HRVATICE OBJAVILE RAT FOTOŠOPU / 'Mi smo žene, a ne lutke': Ida, Nevena, Karmela i brojne druge žene pokazale lice bez trunke šminke

Image
Foto: Instagram/nevenarendeli,ida_prester

Poznate dame žele osvijestiti žensku ljepotu bez nepotrebnih filtera na društvenim mrežama i bez šminke

20.7.2021.
6:57
Instagram/nevenarendeli,ida_prester
VOYO logo

Lavinu komentara na društvenim mrežama diljem regije pokrenula je pjevačica Kristina Kovač. Ona je počela objavljivati fotografije lica bez šminke, nepočešljane kose u punđi. Nakon toga krenuli su pogrdni komentari o njezinom izgledu - kako je nekad bila predivna, kako sad ne izgleda dobro, piše Gloria.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No i takvi komentari je nisu spriječili da objavljuje fotke bez filtera i šminke. Njoj se pridružila i Ida Prester te su pokrenule hashteg na društvenim mrežama #prirodnažena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo žene, a ne lutke! Dosta degradacije! Žene, djevojke, udružimo se u borbi za pravo da budemo što želimo i kakve jesmo", napisala je pjevačica i voditeljica Ida Prester. Fotografiju bez šminke podijelila je i PR stručnjakinja i voditeljica Nevena Rendeli Vejzović. Objavila je ispovijest o tome kako su mediji na početku njezine karijere objavili fotografiju gdje se vidi celulit, a zbog toga je kao mlada i neiskusna, dosta propatila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PROGOVORILA O TRAUMI, A SUZE SU SAME KRENULE /

Ida Prester: 'Odbili su me za posao jer sam 'srpska snajka iz Beograda'

Image
PROGOVORILA O TRAUMI, A SUZE SU SAME KRENULE /

Ida Prester: 'Odbili su me za posao jer sam 'srpska snajka iz Beograda'

Sve isto i nakon 20 godina

"Dvedeset godina kasnije, celulit je još uvijek tu kao i medijsko zgražanje nad ženskim borama, nepravilnostima, sijedima, podočnjacima i općenito izgledu", napisala je Rendeli. Pridružila joj se i bivša kolegica s HRT-a Karmela Vukov Colić. "Ovo sam ja. Prirodna i nasmijana", napisala je uz fotografiju bez šminke i širokog osmijeha. Zlata Mück Sušec i Doris Pinčić pridružile su se izazovu i objavile fotografije lica bez šminke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Meni je sasvim u redu da se brinemo o sebi, da se uređujemo ili ne uređujemo ovisno o tome kako se osjećamo, da vježbamo, prvenstveno da smo zdrave, a onda da to možda i okej izgleda (moj trbuh je pudingić unatoč svom silnom vježbanju, vidi fotku na storyju), da pazimo što jedemo, koristimo tretmane...Sve je okej, sve dok to nije imperativ i dok tome ne postajemo robovi i dok izgled nije važniji od toga da se gradimo iznutra", napisala je Doris.

FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo