JAKA SIMBOLIKA / Kate Middleton na poseban način odala počast Elizabeti II., ali i princu Philipu: Pogledajte joj nakit, izgleda poznato?

Image
Foto: Profimedia

Famozna ogrlica pripadala je kraljici Elizabeti II. potom princezi Diani, a onda je završila u rukama Kate Middleton

19.9.2022.
14:09
Profimedia
Play logo

Princeza od Walesa, Kate Middleton (40), uparila je ogrlicu od bisera i dijamanata sa svojom crnom odjećom kada je stigla u Westminster Abbey s princem Georgeom i princezom Charlotte uoči ceremonije pogreba kraljice Elizabete II.

Kate je istu ogrlicu nosila i na sprovodu princa Philipa 2021., a dodala je i set odgovarajućih bisernih naušnica, koje su također pripadale kraljičinoj kolekciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od kraljice preko Diane do Kate

Uz sve to, ogrlicu od bisera i dijamanata nosila je i Kateina pokojna svekrva, princeza Diana, a istu tu ogrlicu nosila je i sama kraljica tijekom 1980-ih, a kasnije ju je poklonila Diani. Kate se za ovu tužnu priliku odlučila za šik crni šešir s mrežastim detaljima s prednje strane.

shimmer fallback
shimmer fallback
Image
U FOKUSU JAVNOSTI /

Supruge prinčeva stigle odvojeno, a onda su se ipak našle: Meghan Markle i Kate Middleton šutke stoje s djecom

shimmer fallback
shimmer fallback

Oko 2000 uzvanika prisustvuje jednosatnoj televizijskoj službi, uključujući premijerku Liz Truss i američkog predsjednika Joea Bidena. Kralj je ponovno predvodio svoju obitelj u maršu iza kraljičinog lijesa kada je premješten iz Westminster Halla u Westminstersku opatiju za pogreb.

Kralj Charles III. hodao je sa svojom sestrom princezom Anne, vojvodom od Yorka i grofom od Wessexa, a iza njih bili su kraljičini unuci Peter Phillips, Harry i William. Slijedili su ih zet pokojnog monarha viceadmiral Sir Tim Laurence, vojvoda od Gloucestera, kraljičin rođak, i njezin nećak grof od Snowdona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

Kraljičin lijes nošen je tijekom procesije na lafetu starom 123 godine koji je vuklo 98 mornara Kraljevske mornarice u tradiciji koja datira još od sprovoda kraljice Viktorije. Procesiju su predvodile masovne svirale i bubnjevi škotskih i irskih pukovnija, Brigade Gurka i Kraljevskih zračnih snaga, koju su činile 200 glazbenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ispraćaj kraljice Elizabete II. iz minute u minutu pratite OVDJE.

Trag divljači
Laži sa mnon
Superstar
Život na vagi
90 dana: Životi samaca
default_cta
Darcey & Stacey
Ljubav je na selu
Ekstremne sestre
Ljubav u divljini
Britain's Got Talent
default_cta
Play logo