EKSPLOZIVNO OTKRIĆE UME THURMAN / 'Imam 51 godinu. Ovo je bila jedna od mračnijih tajni koje sam dugo držala u sebi...'

Glumica Uma Thurman ispričala je kako je kao tinejdžerica dok je glumila u Europi ostala trudna sa starijim muškarcem. Razgovarala je s obitelji što da napravi, pa su donijeli odluku da ode na abortus

22.9.2021.
12:45
Instagram/umathurman
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Američki guverner Gregg Abbott potpisao je u svibnju ove godine novi zakon o abortusu po kojem su pobačaji zabranjeni nakon šetog tjedna trudnoće u Americi, čak i u slučaju incesta ili silovanja.

Zakon se počeo provoditi ovog mjeseca, a tim povodom američka glumica Uma Thurman napisala je kolumnu za Washington Post. Opisala je svoje iskustvo koje je doživjela. Ostala je trudna kao tinejdžerica sa starijim muškarcem dok je glumila u Europi, piše New York Post.

"Imala sam 15 godina kada sam započela glumiti, radeći u okruženju u kojem sam bila jedina klinka u sobi. U svojim kasnim tinejdžerskim godinama slučajno sam zatrudnjela sa znatno starijim muškarcem. Živjela sam putujući od grada do grada, daleko od svoje obitelji, tek sam započinjala svoj posao. Pokušavala sam shvatiti što da napravim. Željela sam zadržati dijete, ali kako?", objasnila je Uma Thurman.

Najteža odluka u životu

Kada je razgovarala s obitelji, složili su se da je pobačaj najbolja odluka. Istaknula je kako je pobačaj bio jedna od najtežih odluka u životu.

"Imam 51 godinu. Ovo je bila jedna od mračnijih tajni koje sam dugo držala u sebi", rekla je glumica. Glumica ima kćer Mayu i sina Levona koje je dobila u braku s glumcem Ethanom Hawkom. Ima i kćer Lunu s bivšim zaručnikom Arpadom Bussonom.

Spominjući teksaški zakon kojim se zabranjuje abortus ona je napisala kako se radi o krizi ljudskih prava. "Taj zakon diskriminirajući je spram onih koji su u ekonomski nepovoljnom položaju. Tužna sam i zbog toga što se zakonom građani suprotstavljaju jedni drugima, stvarajući nove osvetnike koji će loviti ove žene koje su u nepovoljnom položaju, uskraćujući im izbor o neimanju djece o kojoj nisu sposobne brinuti se ili gase njihove nade u buduću obitelj koju bi mogli odabrati", zaključila je Uma Thurman.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali