Play ponuda

GLUMCE ŠOKIRALA SMRT TOMAŽA PANDURA: / Šerbedžija: 'Bio je božanstven čovjek i redatelj'

Image
Foto: Instagram/Severina

Vijest o smrti slovenskog redatelja Tomaža Pandura potresla je hrvatsku kazališnu scenu.

12.4.2016.
20:17
Instagram/Severina
Play ponuda

Hrvatska kazališna scena duboko je potresena iznenadnom smrću kolege i prijatelja, slovenskog redatelja Tomaža Pandura, koji je danas nenadano preminuo tijekom probe od srčanog udara.

Image
IZNENADNA SMRT POZNATOG REDATELJA: /

Tomaž Pandur umro od srčanog udara na probi kazališne predstave

Image
IZNENADNA SMRT POZNATOG REDATELJA: /

Tomaž Pandur umro od srčanog udara na probi kazališne predstave

Rade Šerbedžija 2006. je godine glumio u njegovoj predstavi Tesla electric Co., a vijest o smrti redatelja teško mu je pala.

"Tomaž Pandur bio je božanstven čovjek i božanstven redatelj, jedan od najboljih s kojima sam ikada radio. Šokiran sam ovom viješću, ne mogu vjerovati da više nije s nama. Sreo sam ga prije nekoliko mjeseci u Španjolskoj i izgledao je zdravo i vitalno", rekao je Šerbedžija za Story.hr.

"Tomaž je bio jedan od najdivnijih ljudi koje sam ikada poznavao", dodao je potreseni glumac.

Livio Badurina, koji je posljednjih godina tumačio sve glavne uloge u Pandurovim predstavama, nije mogao govoriti od tuge i potresenosti.

Damir Markovina triput je surađivao s Pandurom, a vijest o njegovoj smrti duboko ga je potresla.

"Primio sam vijest prije doslovno tri minute i još se borim s tom informacijom. Jednostavno ne znam što da kažem, ostao sam bez teksta. Ne mogu prihvatiti ovu tužnu vijest za istinu, u šoku sam, ne mogu više komentirati ni u jednom smislu", rekao je Markovina.

Vijest o Pandurovoj smrti šokirala je i Luciju Šerbedžiju.

"Uvijek je teško kada ode netko mlad. Sretna sam što sam poznavala Tomaža Pandura. Bio je veličanstven umjetnik i bila je čast s njim surađivati. Još uvijek sam u šoku, nemam riječi, ovo je strašna vijest i stvarno mi je teško više govoriti", izjavila je glumica za Story.hr.

Osim po kazališnom radu, Pandur je hrvatskoj javnosti poznat kao umjetnički direktor Severinine turneje Dobrodošao u klub.

Pjevačica se dirljivom porukom oprostila od prijatelja i suradnika.

"Gledam tvoju sliku, a čujem tvoj smijeh... Kad ode netko koga si volio i tko te volio, tko te razumio, prihvaćao... odeš i ti... kruniš se... Tuga u meni i oko mene... Volim te, ljubezen moja...", napisala je Severina uz zajedničku fotografiju nje i Pandura.

Play ponuda
Play ponuda