Od 7. do 14. veljače bit će se prvi krug glasovanja, a 21. veljače objavit će se nominacije, nakon čega će uslijediti drugi krug glasovanja

Dodjela diskografske nagrade "Porin" održat će se u Centru Zamet u Rijeci 29. ožujka, najavljeno je na konferenciji za novinstvo u ponedjeljak u Rijeci.

Nakon šest godina dodjela ponovno u Rijeci

U tijeku je provjera i kategoriziranje prijava za ovogodišnju nagradu, a na natječaj je stiglo 800 skladbi i 240 albuma, istaknuto je na konferenciji. Samo za pjesmu godine natječe se 300 pjesama a za album godine 110 albuma, što je najviše do sada. Od 7. do 14. veljače obavit će se prvi krug glasovanja, a 21. veljače objavit će se nominacije, nakon čega će uslijediti drugi krug glasovanja u kojemu će se odlučiti o dobitnicima "Porina" u svim kategorijama.

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel izrazio je zadovoljstvo da se dodjela "Porina" vraća u Rijeku nakon šest godina. To je važna promocija Rijeke u turističkom i glazbenom smislu te je najava svega što će događati 2020. godine, kad Rijeka bude Europska prijestolnica kulture, rekao je.

Komadina: "PGŽ sudjeluje s ciljem promidžbe ovog kraja"

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina kazao je da PGŽ rado sudjeluje i u organizaciji ove manifestacije, kao što podržava i "Doru", natjecanje za hrvatsku pjesmu na Eurosongu koje će se održati u Opatiji. To činimo zajedno s Turističkom zajednicom Kvarnera, a cilj je promidžba ovog kraja, kazao je.

Predsjednik Upravnog odbora "Porina" Frano Đurović ocijenio je da su protekle četiri dodjele "Porina" u Splitu bile besprijekorno organizirane, kazavši da ne sumnja da će tako biti i u Rijeci. Istaknuo je vrijednost rada bivšeg predsjednika Upravnog odbora Nevena Frangeša, kazavši da mu je znatno olakšao nastavak obnašanja ove funkcije.

Glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije Kazimir Bačić istaknuo je da ova kuća podupire "Porin" od samoga početka te da će to nastaviti i nadalje. Poželio je da projekt "EPK 2020" doprinese kulturnom razvoju Rijeke, PGŽ-a i cijele Hrvatske, rekavši da će HRT taj projekt maksimalno popratiti.

Zadovoljstvo organizacijom dodjele "Porina" u Rijeci izrazili su i direktorica "Rijeka 2020" Emina Višnić, direktor Turističke zajednice Grada Rijeke Petar Škarpa i direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić Živadinov.