BEZVREMENSKA LJEPOTICA / Bila je jedina Bondova djevojka koju je 007 doveo do oltara: I na samom kraju karijere ubola je ulogu u hit seriji

Engleska glumica Diana Rigg glumila je Tracy Draco u filmu "U službi njenog Veličanstva" i imala je čast da postane jedina Bondova supruga, prije nego što je ubijena nekoliko trenutaka nakon vjenčanja

16.10.2021.
17:58
Profimedia
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Glumica Diana Rigg imala je dugu i istaknutu glumačku karijeru u kazalištu, na filmu i televiziji. Raspon njezinih uloga bio je ogroman.

Bila je jedina Bondova djevojka koja je došla do oltara. Glumila je Tracy Draco u filmu "U službi njenog Veličanstva" (1969.) i imala čast da postane jedina Bondova supruga, prije nego što je ubijena samo nekoliko trenutaka nakon vjenčanja. Glumila je i Emmu Peel u TV seriji "Osvetnici" te po ulozi u "igri prijestolja".

Enid Diana Elizabeth Rigg rođena je u blizini Doncastera 20. srpnja 1938. godine. Dio djetinjstva provela je u Indiji gdje je njezin otac radio kao željeznički inženjer. Školovala se za glumicu na Kraljevskoj akademiji dramske umjetnosti. Pridružila se Royal Shakespeare Company, gdje je igrala brojne uloge, dobivajući velike pohvale za portret Cordelije u kralju Learu.

Osvojila je Baftu za ulogu opsesivne majke u BBC-jevoj drami "Majka ljubav" 1990. godine. Četiri godine kasnije osvojila je Tonyja za najbolju glumicu u jednoj od svojih najcjenjenijih uloga u Medeji. Iste godine dobila je i titulu Dame.

Pred kraj karijere ostvarila je efektnu u ulogu u hit-seriji "Igra prijestolja", tumačeći negativku Olennu Tyrell poznatu po nadimku Kraljica trnja.

Udavala se dvaput. Prvo za izraelskog umjetnika Menachema Gueffana, od 1973. do 1976., a potom i za Archieja Stirlinga, oca njezine kćeri Rachael. Par se razveo 1990. nakon Stirlingove veze s glumicom Joely Richardson.

Umrla je u rujnu 2020. godine u krugu obitelji u starosti od 82 godine. Glumica je, prema riječima njenog agenta, umrla mirno, a obitelj je tražila da se poštuje njihova privatnost.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali