NEPOPRAVLJIV / Darku Laziću trajno oduzeta vozačka, ali on se snašao i ipak nabavio novu: Odmah je kupio nabrijani BMW

Image
Izvor: Instagram/Darko Lazić

Lazić je regularno pohađao autoškolu u Češkoj i službeno je dobio dokument da je sposoban upravljati autom

3.3.2023.
9:02
Instagram/Darko Lazić

Srpski pjevač Darko Lazić nakon deset godina što mu je trajno oduzeta vozačka dozvola opet vozi automobil i to legalno, javlja Kurir.

Naime, 2013. godine vozačka dozvola mu je trajno oduzeta zbog nekoliko prometnih prekršaja koje je tada počinio, no sada je pronašao rješenje i prijavio se u inozemstvo. Pomogao mu je njegov menadžer koji se inače brine o njegovu životu i karijeri.

Kurir je doznao da je Lazić regularno pohađao autoškolu u Češkoj i službeno je dobio dokument da je sposoban upravljati motornim vozilom.

Image
OVO MU JE DRUGI BRAK /

U tajnosti se oženio folk pjevač Darko Lazić: Na vjenčanje nije zvao vlastitu majku, ali ona je čula za feštu...

Image
OVO MU JE DRUGI BRAK /

U tajnosti se oženio folk pjevač Darko Lazić: Na vjenčanje nije zvao vlastitu majku, ali ona je čula za feštu...

Nije gubio vrijeme i odmah je kupio luksuzni automobil, i to nabrijani BMW X5 čija se cijena s kompletnom opremom, kada su u pitanju rabljeni automobili, kreće i do 50.000 eura.

Podsjetimo, Darko je prije nekoliko doživio prometnu nesreću koja ga je umalo koštala života. Nakon višemjesečne borbe za život, folker nije krio da i dalje voli brzo voziti, a na svom Instagram profilu često se hvalio snimcima na kojima se jasno vidi da automobilom juri skoro 200 km/h.

Pod svaku cijenu želio je sjesti za volan

Prije nekoliko dana objavio je snimku na kojoj se pohvalio da vozi auto, ali ju je brzo maknuo s društvenih mreža. Iako spada u skupinu visokorizičnih vozača, koji ne vode računa o prometnim propisima, Darko je pod svaku cijenu želio sjesti za volan.

"Darkova jedina želja posljednjih godina bila je regulirati vozačku dozvolu. Napokon je to riješio. Najviše prekršaja koje su mu pripadnici MUP-a napisali bilo je za prekoračenje brzine i vožnju bez vozačke dozvole, što je među najvišim kaznama kada je riječ o prometu. U manjem postotku ima onih za nepropisno parkiranje, a ima čak i jednu koju je dobio jer nije želio otkriti tko je vozio automobil registriran na njegovo ime koji je prošao kroz crveno svjetlo na semaforu. Darko je u nekoliko navrata vozio i neregistrirano vozilo i to bez odgovarajuće dozvole", ispričao je neimenovani izvor blizak pjevaču za Kurir.

Iz te redakcije kontaktirali su direktora Odbora za sigurnost prometa Damira Okanovića i pitali ga je li Darkov potez da vozačku dozvolu dobije u inozemstvu legalan.

"Državljanin Srbije koji boravi u Srbiji ima pravo upravljati vozilom s vozačkom dozvolom izdanom u stranoj državi ako ta ista država priznaje naše vozačke dozvole. Međutim, to pravo prestaje nakon dvanaest mjeseci od dana ulaska u našu državu. U tom periodu osoba ima mogućnost zamjene strane vozačke dozvole za domaću, ako je ista procedura moguća u toj zemlji za osobu koja je položila vozački ispit u Srbiji. Takvoj osobi ne mogu se izreći kazneni bodovi, jer se to može učiniti samo onome tko ima srpsku vozačku dozvolu, ali mu se može izreći zabrana upravljanja vozilom na području Srbije", objasnio je stručnjak.