BOŽIĆ DOLAZI /

Danijela Dvornik podijelila svoj recept za pašticadu: 'Uvijek ispadne ukusno'

Image
Foto: Instagram

Danijela je pokazala pratiteljima na Instagramu kako priprema pašticadu

10.12.2024.
20:58
Instagram
VOYO logo

Influencerica i blogerica Danijela Dvornik (57) nerijetko dijeli na društvenim mrežama recepte za svoje kulinarske delicije. Kako se Božić sve više približava, otkrila je tajnu pripreme svoje pašticade.

"Za pašticadu vam je potreban kvalitetan komad mesa, najbolje govedina od buta, tzv. "frikando". S obzirom na to da govedinu možda nećete uvijek pronaći, poslužiti može i junetina. Govedina je bolja jer daje bogatiji umak, ali bit će dobar i komad junetine", započela je Danijela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sastojci za marinadu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaći vinski ocat
10 dag pancete
Nekoliko komada češnjaka
Mrkva narezana na štapiće

Mrkvu nije potrebno dodavati dok se luk prži jer ona posvijetli umak, što svakako treba izbjeći. Meso je potrebno našpikati komadićima pancete, češnjaka i mrkve. Nožem zarežite meso i u svaki otvor stavite komadiće pancete, češnjaka i mrkve. Zatim meso posolite i popaprite. Stavite ga u lonac ili zdjelu te prelijte octom dok ne bude do polovice prekriveno. Ostavite meso da stoji preko noći, pri čemu ga treba povremeno okrenuti", dodala je.

"Dodatni sastojci:

3–4 velike glavice luka
10 suhih šljiva
3 dl prošeka
2 dl crnog vina
Sol, papar, muškatni oraščić, ružmarin, lovorov list

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema:
Izvadite meso iz posude i stavite ga na zagrijanu masnoću. Prepecite ga sa svih strana dok ne poprimi zlatnu boju, a zatim ga izvadite. U isti lonac dodajte još malo ulja i pržite luk dok ne omekša. Tada vratite meso i dodajte sve ostale sastojke i začine. Ako nemate prošek, možete koristiti crno vino.

Za umak će biti potrebno karamelizirati dvije žlice šećera, koje ćete dodati u lonac. Pazite na količinu šećera – treba uravnotežiti kiselost i slatkoću, ali nemojte pretjerati. Nakon što se meso kuhalo otprilike sat vremena u komadu, izvadite ga, narežite na kriške debljine oko dva centimetra i vratite u umak. Nastavite kuhati na laganoj vatri nekoliko sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ja obično pri kraju izvadim meso i usitnim komade u umaku tako da sve bude gusto i vratim meso da se lagano kuha. Također, treba dodati i šećer (jednu žlicu). Ja ga karameliziram i dodam žličicu vode, a onda kad šećer potamni dodam u umak. Osim što šećer balansira kiselost ovako karmeliziran potamni umak. Morate izbalansirati odnos kiselosti i slatkoće jer to je ujedno posebnost pašticade. Pašticada se servira sa domaćim njokima i pospe parmezanom", napisala je Danijela na Instagramu.

Image
Foto: Instagram

Brojni pratitelji pohvalili su Danijelin recept u komentarima.

"Zapisala sam Danijelin recept prije otprilike pet, šest godina i od tada ga pripremam isključivo na taj način. Uvijek ispadne savršeno ukusno, sve se pojede", "Ovo je top recept", pisali su pratitelji.

POGLEDAJTE VIDEO: Danijela Dvornik vjeruje da Dino ne bi bio klasični starac: "Bio bi kao Mick Jagger"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
antonia bilic
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo