Razvod Gatesovih bit će jedan od najsloženijih i najskupljih razvoda u povijesti

Bill Gates se rastaje od svoje supruge Melinde nakon 27 godina braka. To je i objavio na Twitteru:

"Nakon što smo puno radili na našoj vezi, donijeli smo odluku da okončamo svoj brak. U posljednjih 27 godina, podigli smo dvoje sjajne djece i stvorili zakladu koja se diljem svijeta trudi ljudima osigurati zdrav i uspješan život. Nastavljamo vjerovati u našu misiju i nastavit ćemo zajednički rad u zakladi, ali više ne vjerujemo u zajednički život. U ovoj fazi života, kao par ne možemo nastaviti. Molimo da vas da poštujete privatnost nas i naše obitelji”, napisali su Bill i Melinda na Twitteru.

Iz papira koje je Melinda dala na sud dalo se iščitati kako par nije potpisao predbračni ugovor. Unatoč silnom bogatstvu, obitelj trenutno proživljava krizu. Zato se javila i njihova kći Jennifer Gates.

"Sigurno ste čuli vijest da se moji roditelji rastaju. Trenutno nam nije lako, još učim kako prebroditi ovu situaciju kako bih pomogla sebi i svojoj obitelji. Hvala vam na potpori", napisala je Jenn.

Nisu potpisali predbračni ugovor

Bivši supružnici morat će pronaći način kako podijeliti luksuzna imanja koja posjeduju, osim toga imaju i privatni avion, veliku kolekciju umjetnina te hrpu luksuznih automobila. Prema dokumentima dostavljenim odvjetnicima, neke će stvari riješiti izvan suda. Melindu zastupa odvjetnički tim iz New Yorka - Cohen Clair Lane Griefer Thorpe & Rottenstreich LLP and Paul, Weiss, Rifkind, Wharton & Garrison LLP, dok Billa zastupa tim iz Los Angelesa - Munger Tolles & Olson.

Melinda je rođena kao Melinda Ann French 15. kolovoza 1964. u Dallasu. Otac joj je bio inženjer koji se bavio izradom zrakoplova i svemirskih letjelica, a majka Elaine je bila domaćica. Melinda se rano počela zanimati za računala i matematiku. Završila je fakultet 1986. godine. Te je godine dobila posao u Microsoftu.

Bill i Melinda upoznali su se kasnih 80-ih godina prošlog stoljeća kada se ona priključila Microsoftu. Vjenčali su se 1994. na Novu godinu na Havajima. Melinda je 1996. napustila Microsoft kako bi se posvetila stvaranju obitelji. Časopis Time ju je u prosincu 2005. godine proglasio osobom godine.

Složen razvod

U jednom od intervjua istaknula je kako ona i Bill funkcioniraju dobro jer su ravnopravno podijelili ovlasti i zadaće u kućanstvu. Doduše, imali su i izazove u braku. Nakon rođenja prve kćeri Melinda se često osjećala usamljeno jer je Bill često znao zaglaviti na poslu.

"Veliko bogatstvo može vas lako zbuniti. Ja sam ostala prizemljena tako da sam živjela obiteljski život kakav sam uvijek željela", rekla je Melinda.

Zajedno imaju troje djece - Jennifer, Roryja i Phoebe. Svatko od njih će naslijediti tek po 10 milijuna dolara.

Težak je 124 milijarde

Bill je inače četvrti na Forbesovoj listi najbogatijih ljudi na svijetu, težak je 124 milijarde dolara. Zajednički vode Zakladu Bill & Melinda Gates putem koje su dosad donirali više od 50 milijardi dolara u humanitarne svrhe.