ALEX OGNJENA O SVOM ISKUSTVU S MINISTROM ALADROVIĆEM: / 'Bio je hladan, a ni jedan ministar mi nije ljubavnik, pa mi to ne ide u prilog'

Na nominaciji za humanitarku godine joj je čestitao i ministar rada, mirovinskoga sustava,

21.12.2020.
16:57
Instagram/Pixsell
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Osebujna kantautorica, humanitarka, tattoo majstorica i bivša domina Alex Ognjena (37) nerijetko privlači pažnju kako svojim atraktivnim izgledom tako i privatnim životom.

Ove godine baš zahvaljujući svom humanitarnom radu Alex je imala čast biti jedna od nominiranih za Nagradu za životno djelo te sudjelovati na svečanoj sjednici Odbora za dodjelu Državne nagrade za humanitarni rad i dodjelu Državne nagrade za humanitarni rad u 2020. godini, pa ju je tako primio i ministar Josip Aladrović, doduše digitalnim putem.

Nominirana za najveće priznanje koje Republika Hrvatska dodjeljuje za iznimna postignuća i doprinos razvoju i unapređenju humanitarnog rada u Republici Hrvatskoj bila je zahvaljujući svom dugogodišnjem predanom radu.

Dugogodišnja humanitarka

"Počela sam volontirati u hospiciju još prije srednje škole s nekih 13, 14 godina. Tada sam pomagala umirućoj djeci", kazala nam je na početku Alex.

Kada je dobila svoje dijete, upozorili su ju da će joj volontiranje u hospiciju izuzetno teško pasti - i bili su u pravu. No Alex to nije spriječilo da nastavi i dalje pomagati obiteljima, životinjama i svima koji su se našli u nevolji. Osim preko volonterskih organizacija željela je učiniti nešto više.

"Prije nekih 10 do 15 godina počela sam raditi akcije i na društvenim mrežama. Tada još nisam bila na Instagramu ali bi na Facebooku oglasila kad bi skupljala stvari za neki dom, ustanovu, obitelj... Iz malih akcija tada su nastale one velike", prisjetila se.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Mnogi prijatelji pomogli su joj kako bi ideje postale stvarnost i kako bi onima koji su trebali pomoć vratili osmjeh na lice.

"Jedan bliski prijatelj tako mi je posudio kombi što je puno značilo u trenucima kada su se trebale prevesti velike količine stvari", kazala je.

Razvijajući sve više svoju mrežu pomoći uvidjela je kako što se više mičemo od Zagreba, domovi dobivaju puno manje donacija. Isto kao što je pomoć rjeđa nakon završenih blagdana. Unatoč tome što su mnogi solidarniji u vrijeme Božića, brojnim obiteljima i ustanovama pomoć je potrebna cijele godine.

Alex iz tog razloga svaka 2 tjedna skuplja i nosi stvari koje su potrebne, a sada su joj u važnom fokusu i beskućnici. Kaže kako ju je baš bliski prijatelj i najpoznatiji bivši beskućnik Mile Mrvalj osvjestio o ovom gorućem problemu u kojem se nalaze ljudi koji završe na cesti.

Iznenađena nominacijom

Unatoč svim dobrim djelima koje je do sada napravila, nominacija ju je iznenadila.

"Kada sam dobila e-mail od ministarstva nisam mogla vjerovati. 'Kakva dodjela nagrada? Je li to nekako zezancija?'", ispričala nam je Alex.

Među brojnim prijavljenima, u razmatranje je ušlo tek osam kandidata, a četiri je dobilo nominaciju. Alex je kao jedna od njih te je zato imala priliku sudjelovati na svečanoj sjednici koja je održana preko video poziva.

"Bilo je lijepo. Govor je prošao u ozračju volontiranja i empatije", kazala je.

Na nominaciji joj je čestitao i ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović za kojega je kazala kako je bio korektan držeći svoj govor ali politički pomalo hladan i distanciran. Unatoč tome naglašava kako iako nije dobila nagradu, su joj svi prisutni čestitali kao da je dobitnica.

Budući planovi

Ipak smatra kako mjesta za bolje akcije od strane države još ima. Osobno želi nastaviti s pomaganjem beskućnicima i svima potrebitima.

A u novoj godini se planira još više aktivirati ne bi li se mijenjali zakoni i kada je u pitanju posvajanje.

"Veliki broj djece dočeka svoj 18 rođendan u domu zato što ih biološki roditelj nazove par puta godišnje", upozorava Alex.

Unatoč tome što je težak put do promjena Alex se nada kako će uspjeti. "Nije mi ljubavnik ni jedan ministar pa mi to ne ide u prilog", kazala nam kroz smijeh Alex, već planirajući nove humanitarne akcije.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Izdvojeno

Regionalni portali