Dakle, danas će kuhati hotelijersko-turistička djelatnica Klaudija, a gosti jedino znaju da će večerati u Žminju. Nova domaćica pripremila je tradicionalnu večeru - predjelo naziva Svega po malo, glavno jelo Jušto u podne i desert Starinska mamina torta. Predjelo se svidjelo svima osim Slađani, glavno jelo dobilo je odlične komentare, a i torta je dobro prošla. Klaudija je naposljetku osvojila dobrih 36 bodova, no nije uspjela prestići trenutačno vodeću Klaudiju.
Doček gostiju
Kad su gosti došli kod Klaudije, Snježana je bila sretna jer se njih dvije poznaju s posla! Domaćica je priznala da ima tremu, a potom je goste ponudila medicom te likerima od aronije i kupine.
„Aperitivi su bili odlični, jedva sam čekao da ih probam“, rekao je Gabriel.
Predjelo
Skutu i pileću paštetu s marmeladom od luka domaćica je poslužila za predjelo. „Nisam baš impresionirana s tom slatko-slanom kombinacijom, meni je to bilo preslatko“, rekla je Slađana, a Lorella je sve pojela premda je prije otkrila da ne voli jetrice, no ovo joj je bilo fino.
Gabrielu se također jako svidjelo, baš kao i Snježani.
Glavno jelo
Za glavno jelo domaćica je poslužila tjesteninu s mesom, kotlet, kupus, kuhani krumpir i kobasicu. „Oduševljena sam; fuži su bili jako fini i meso je bilo mekano, sočno“, rekla je Slađana koja ne voli kupus pa ga zato nije jela, a Lorella dodala: „Fin je i kupus, kobasice i ombolo bili su dobro kuhani, a okusom je bilo jako fino.“
Gabriel je dodao kako je sve to istarska tradicija i da sve to obožava jesti.
Desert
Nakon obilnog glavnog jela došao je red i na tortu! „Super, perfektno“, pohvalila je Lorella domaćicu, a Snježana se ugodno iznenadila kako torta od oraha može biti tako lagana. „Više volim da ima malo više kreme i da je malo više na bijelo, ali i ovako mi je bilo odlično“, zaključio je Gabriel.
Zbrajanje bodova
Za Klaudijinu večeru Snježana i Gabriel dali su po desetku jer im je sve bilo ukusno, Lorella je dala ocjenu manje zato što je tjestenina bila prekuhana, a najkritičnija gošća ponovno je bila Slađana koja je dala sedmicu i rekla: „U predjelu mi se nije svidjela slatkoća, glavno jelo bilo je obilno i ne volim kiseli kupus, a desert je bio odličan.“
U završnici istarskog tjedna kuha Lorella, a što će pripremiti gostima - ne propustite pogledati sutra od 20.15 sati u novoj epizodi 'Večere za 5 na selu'.