U OKRŠAJU MODERNOG I TRADICIJE POBIJEDILI SU JOVANOVIĆI: / 'Bilo je jako tijesno i odluka je bila teška'

Image
Foto: RTL

U posljednjem kulinarskom izazovu, natjecatelji su pripremali božićni jelovnik u pet sljedova po njihovom izboru

23.12.2020.
23:15
RTL
VOYO logo

U finalnoj epizodi RTL-ova kulinarskog showa "Tri, dva, jedan – ho, ho, ho!" za titulu najboljih natjecali su se Jovanovići i Prigorci, a nakon što je žiri kušao fantastična jela koja su pripremali finalisti ovog blagdanskog izdanja, u okršaju modernog i tradicije stručni je sud obitelj iz Pule proglasio pobjednicima sezone!

Tim Prigorci u sastavu Ružice, Barice, Josipa i Mihaele te tim Jovanovići u sastavu Dragana, Verice, Anike i Gabrijela zasluženo su svojim trudom i radom te izvrsnim jelima i visokim ocjenama došlu u finale blagdanskog izdanja showa "Tri, dva, jedan – ho, ho, ho!". U posljednjem kulinarskom izazovu pripremali su božićni jelovnik u pet sljedova po njihovom izboru. Jovanovići su se, kao i svaki put do sad, odlučili za nešto moderniju izvedbu božićne večere, dok su se Prigorci uglavnom držali tradicionalnih okusa, što je žiri od njih i očekivao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
TKO ĆE ODNIJETI POBJEDU - PRIGORCI ILI JOVANOVIĆI? /

Timovi će večeras pokazati koliko su vješti u pripremi božićnog jelovnika

Image
TKO ĆE ODNIJETI POBJEDU - PRIGORCI ILI JOVANOVIĆI? /

Timovi će večeras pokazati koliko su vješti u pripremi božićnog jelovnika

"Osjećam se super, baš me briga hoćemo li pobijediti ili izgubiti, ali bilo bi mi drago, naravno, da pobijedimo", priznala je Ružica kojoj je ovo već drugi put da se natječe u finalu RTL-ova kulinarskog showa. "Kad smo već tu, voljela bih pobijediti, ali drago mi je da smo u finalu s iskusnim kuharicama kao što su Ružica i Barica", rekla je iskreno Verica.

Image
Image

RTL

Baričina domaća juha sve je oduševila

Nakon 150 minuta kuhanja i pripremanja pet sljedova, pred Željku Klemenčić, Tomislava Špičeka i splitskog Djeda Mraza Ivana Pažanina stigla su senzacionalna jela pa se žiri bacio na kušanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tim Prigorci su svoju viziju božićnog jelovnika predstavili jelima – kruška u parmezanu na salati, salata od piletine, domaća juha, lungić sa šljivama i špekom te prilog umak od vrganja i kroketi i za kraj torta na dva kata zvana Snježna mećava.

"Prekrasna forma kruške, hrskavo, ukusno i osvježavajuće, jako interesantan početak", pohvalila ih je Željka nakon prvog slijeda, koji je ugodno iznenadio sve članove žirija. Njihova salata od piletine s ananasom se Špičeku jako dopala, dok im je Pažanin zamjerio korištenje ananasa i šparoge: "Zašto ananas ako idu na tradiciju, to mi nikako nisu one…".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Baričina domaća juha sve je oborila s nogu te se tražio i tanjur više, a lungić je također dobio vrlo pozitivne komentare: "Malo je sladak umak od gljiva, ali meso je sočno i taman pečeno, a kroketi fantastični!" Torta za kraj je bila kao točka na "i" te je jako dobro zaokružila njihov Božić na tanjuru: "Sočno, rahlo, krema je dobra, osjeća se sve fino unutra. Čestitam, Ružice, jedan divan sladak zalogaj!".

Image
Image

RTL

Umjetničko djelo na tanjuru

Tim Jovanovići za žiri su pripremili svoju viziju božićne večere u kojem su koristili poneke poznate namirnice u spoju s egzotičnim sastojcima, što je ugodno iznenadilo nepca stručnog kulinarskog suda. Jovanovići su redom poslužili – biftek na dva načina, juhu od prepelice, ječam s gljivama i prepeličja prsa, svinjsko carsko meso s palentom te čokoladna torta s marakujom i đumbirom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je žiri bio oduševljen okusima tatarskog bifteka i biftek rolica, za potpuni užitak im je nedostajalo malo kruha, ali svi su pohvalili inovativnost na tanjuru. Juha od prepelice je bio potpuno novi doživljaj za žiri, ali u pozitivnom smislu, kako je Željka kazala: "Juha je meni senzacionalna, jako začinjena, ali dobra.

Meso prepelice je jako fino, ali nažalost imali su problem nekuhanih rezanaca…" Ječam s gljivama i nori algom te pečena prsa od prepelice bilo je još jedno umjetničko djelo na tanjuru: "Jako fino, moderno, fantastično. To jelo je jedan doživljaj i nešto stvarno posebno", pohvalio je Pažanin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Carsko meso izvrsno pečeno, jako fino rađeno, ali ja bih volio još malo neke masnoće ili umaka oko palente", kazao je Špiček na glavno jelo, a torta je bila prava bomba za kraj: Jako ukusna i žestoka, moćna torta!".

Image
Image

RTL

Konačna odluka nije bila jednostavna

Nakon kušanja Špiček, Klemenčić i Pažanin povukli su se u svoje odaje kako bi na miru donijeli odluku o tome koji ih je tim više oduševio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naša odluka je danas bila jako teška, ne pamtim da je u finalu ikad bilo ovako tijesno. Zbog toga se Jovanovićima i Prigorcima zahvaljujem što su se tako borili jer praktički danas nije bilo lošeg jela. No pravila su takva da pobijediti može samo jedan tim, a pobjednici serijala "Tri, dva, jedan – ho, ho, ho!" su – Jovanovići!", proglasila je pobjednike Željka, a Špiček i Pažanin su se složili kako konačna odluka nije bila jednostavna: "Ovo je bila jedna od najtežih odluka, jedva smo se usuglasili i bilo je jako teško…".

"Svjesni smo da im nije bilo nikad tako teško u finalu kao danas, ali mi smo jako ponosni na sve i na djecu koja su bila s nama", skromno je priznao Dragan koji je zajedno s Vericom, Anikom i Gabrijelom slavio zasluženu pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije mi žao da su oni pobijedili, trudili su se cijelo vrijeme. Anika i Gabrijel su se jako trudili i bila ih je divota gledati", za kraj je kazala Ružica i čestitala im na tituli najboljih u ovoj sezoni.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike