Play ponuda

TV PREPORUKA DANA: / Na Grand Slam turniru u Wimbledonu snage će odmjeriti Ćorić i Karlovi

Image
27.6.2016.
9:45
Play ponuda

HRT2, 12.30, TENIS

U Londonu je počeo treći Grand Slam turnir godine, ujedno i najprestižniji svjetski turnir Wimbledon, a već u 1. kolu nas očekuje prava poslastica. Međusobni će meč odigrati dvojica hrvatskih tenisača - 37-godišnji veteran Ivo Karlović i 19-godišnja nada Borna Ćorić. Nije to prvi put da se sastaju: lani je u Bukureštu slavio Karlović koji je i sada blagi favorit, kako zbog iskustva, tako i zbog činjenice da je trava podloga koja mu najbolje odgovara.

shimmer fallback
shimmer fallback

HRT1, 15.30, DRAMSKA SERIJA, Velo misto

Serija Miljenka Smoje i redatelja Joakima Marušića, snimljena 1980. godine, živopisna je kronika grada Splita kojom promiču mnoge ljudske sudbine. Godina je 1910. Život bruji na Voćnom trgu punom mediteranskoga kolorita i zvukova. Upoznajemo cijelu galeriju Velomišćana. Dominantna je figura Meštar, koji duhovito i bez dlake na jeziku komentira mjesne događaje u svojoj brijačnici. Zatim elegantni gradonačelnik Vice, smetlar Jozo i njegov prijatelj, općinski službenik Picaferaj, i ne odveć hrabri policajac Pučanstvo. Svi oni međusobno komuniciraju u svakodnevnom životu Velog mista. Tu su i mnogobrojni ženski likovi.

shimmer fallback
shimmer fallback

HRT2, 15.30, DOKUMENTARNA SERIJA, Jela na žaru Darrena Robertsona

Kuhar Darren Robertson vješto spaja složene okuse i jednostavna jela na vatri ili žaru, što će pripremu roštilja podignuti na sasvim novu i slasnu razinu u njegovoj novoj seriji "Darren Robertson's Charcoal Kitchen." Robertson je opušteni surfer koji se preselio u Australiju iz Velike Britanije 2001. godine. Svoje kuharske vještine razvijao je u restoranu s Michelinovom zvjezdicom Gravetye Manor i u restoranu Tetsuya's gdje je bio glavni kuhar, a ujedno je i jedan od idejnih začetnika nagrađivanog restorana Three Blue Ducks u četvrti Bronte.

shimmer fallback
shimmer fallback

HRT2, 17.50, EURO 2016: Italija – Španjolska

Finalisti prošlog Europskog prvenstva Španjolska i Italija ovaj će se put sudariti već u osmini finala. Španjolci su nakon poraza od Hrvatske završili na drugom mjestu u skupini što im je donijelo iznimno težak ždrijeb u nastavku natjecanja. S druge strane, Azzurre nije puno stručnjaka vidjelo u borbi za vrh, ali oni su se zasad predstavili u jako dobrom svjetlu, sa sjajno uigranom obrambenom trojkom. U svakom slučaju, očekujemo spektakularan dvoboj.

shimmer fallback
shimmer fallback

HRT3, 20.00, SOCIJALNA DRAMA, Razred

Počinje nova školska godina za Françoisa Marina (F. Bégaudeau), profesora francuskog jezika, i njegove kolege, profesore srednje škole jednog pariškog predgrađa, koju uglavnom pohađaju djeca afričkih doseljenika. Iako vrlo jakih živaca i naoko miran, Marin skoro svaki dan mora održati nastavu u prilično problematičnom razredu. Kako se s istim poslom susreću i drugi nastavnici nerijetko se jadajući u zbornici, Marin pokušava pronaći način da zainteresira učenike za rad. Ponekad mu to pođe za rukom, no uglavnom ne, a kako djeca nose i vlastite probleme, zna se dogoditi da se potuku.

shimmer fallback
shimmer fallback

HRT1, 20.40, DRAMSKA SERIJA, Mjesto koje zovem dom

Dva tjedna poslije Georgevog ranjavanja Saru muče grozni snovi. René se oporavlja u bolnici u Invernessu, što se mještanima ne sviđa. Regina se uživjela u ulogu Georgeove njegovateljice i Elizabeth je ne može ukloniti. René nestaje iz bolnice. Sarah vidi Oliviju s djetetom i prisjeća se logora u kojem je bila trudna. Anna i Gino muče se sami na farmi. Među njima raste napetost. George objavljuje želju da se bavi politikom. No doznaje da za to treba prikladnu ženu. Sarah donosi odluku. Spakira se i odlazi u Sydney.

shimmer fallback
shimmer fallback

FOX KANAL, 23.00, DRAMSKA SERIJA, Outcast

Velečasni Anderson sve se teže i teže nosi sa slučajevima opsjednutosti u gradiću Romeu. Sjećanje na posebno težak slučaj starice Mildred otvorit će neke stare rane, ali i unijeti sumnje u uspješnost rješenih slučajeva opsjednutosti. Iznenadni dolazak mladića Donnyja, vidno će potresti Megan koja će napokon otkriti mračnu tajnu iz svoje prošlosti, zbog koje će njezin muž Mark potpuno izgubiti sve konce u rukama. Sumnjajući da su se demoni vratili i ponovno zaposjeli svoje žrtve koje su bile „izliječene“, navest će Kylea da, unatoč svim zabranama, posjeti svoju ženu Alison.

shimmer fallback
shimmer fallback

NOVA TV, 23.25, AKCIJSKI TRILER, Traži se heroj

Tugujući za suprugom koja je poginula u automobilskoj nesreći, smetlar Liam Case (Cuba Gooding Jr.) postane junakom kada spasi mladu djevojku iz gorućeg automobila. S obzirom da je toliko riskirao život za nepoznatu djevojku, Liam postane junak, ali nakon nekog vremena njegov hrabar čin padne u zaborav. Poslije toga, usamljen i razočaran, Liam se okrene alkoholu. Nakon nekoliko godina, Liam se potajno zaljubi u ženu koja radi na šalteru u banci, te koja ga podsjeća na njegovu pokojnu ženu. Dok stoji u banci, petorica pljačkaša upadnu unutra i upucaju Kaylu (Christa Campbell) i Liama. Liam se oporavi, no Kayla ostaje u dubokoj komi, te on krene u potragu za ubojicom.

shimmer fallback
shimmer fallback

HRT1, 23.25, DRAMSKA SERIJA, Domovina

Bjegunac Nicholas Brody upada u sve očajnije situacije i na neočekivan se način vraća vjeri. U Washingtonu se Carrie nastoji povezati sa Saulom kad joj tajanstveni čovjek ponudi pomoć, ali uz visoku cijenu.

shimmer fallback
shimmer fallback
Play ponuda
Play ponuda