Play ponuda

TV PREPORUKA DANA: / Jurski park, remek djelo Stevena Spielberga o svijetu kloniranih dinosaura

Image
12.6.2017.
9:56
Play ponuda

HRT2, 13.35, TRILER DRAMA, Ubojstvo u gradiću

Debbie Martin nađena je mrtva u svom stanu, u spavaćoj sobi, na krevetu, gola. Pokraj nje bila je oproštajna poruka. Našao ju je muž, velečasni Andrew Martin (C. Gartin). Policija slučaj proglašava samoubojstvom. Debbieni roditelji su u šoku, istog dana bila je kod njih sa svoje dvije kćeri, sretna, nasmijana, ni nalik nekome tko razmišlja o samoubojstvu. Malo-pomalo, pojavljuje se niz tragova koji upućuju na ubojstvo. Istodobno, velečasni Martin propovijeda u crkvi kao da se ništa nije dogodilo, dobro raspoložen. Iz kuće baca stvari pokojne žene. Viđa se s atraktivnom djevojkom. Ne dopušta Susan (G. O'Grady), Debbienoj majci, da posjećuje unuke. Nakon što sama počinje istragu, policija daje dopuštenje da se tijelo ekshumira... Ovaj vrlo zanimljiv, napet film uz kriminalistički zaplet ujedno je vrlo zanimljiva studija glavnog lika, tim zanimljivija što je nadahnuta istinitim događajima i stvarnim ljudima.

shimmer fallback
shimmer fallback

RTL TV, 14.45, FANTASTIČNI FILM, Kronike Spiderwick

Nakon što se zajedno sa svojom majkom Helen (Mary-Louise Parker) dosele na zapušteno imanje Spiderwick, blizanci Jared (Freddie Highmore) i Simon (Freddie Highmore) te njihova sestra Mallory (Sarah Bolger) otkrivaju kako se na velebnom zdanju zbivaju jako neobične stvari. Nemajući nikakva objašnjenja za gotovo svakodnevne nestanke i incidente, obitelj za sve okrivljava Jareda. Odlučan dokazati kako nije ni za što kriv, Jared uz pomoć brata i sestre počinje razotkrivati fantastičnu tajnu, punu neobičnih i ponekad jako opasnih bića.

shimmer fallback
shimmer fallback

HRT2, 20.10, DOKUMENTARNI FILM, Veliko pitanje: Kako živjeti duže?

Medicina sada liječi bolesti, zamjenjuje dijelove tijela koji otkazuju, pa čak i intervenira u zdravlje tijela na genskoj razini. Jesu li onda bolest i smrt zaista neizbježni ili se mogu pobijediti? Tim se pitanjem u svom istraživanju bavio dobitnik Nobelove nagrade biolog Paul Nurse. Znanstvena otkrića u cijelom svijetu otvaraju uzbudljive nove mogućnosti. Ali nove tehnologije koje produžuju život izazivaju složena etička pitanja. Čak i da možemo iskorijeniti smrt i bolest, trebamo li to i učiniti?

shimmer fallback
shimmer fallback

RTL TV, 20.35, PUSTOLOVNI SF FILM, Jurski park

U Jurskom parku na otoku Nublaru ubijen je zaposlenik InGen korporacije, koja se bavi genetskim inžinjeringom. Incident se dogodio dok je djelatnik stavljao Velociraptore u kavez te njegova obitelj diže parnicu protiv kompanije. Glavni izvršni direktor, John Hammond (Richard Attenborough) poziva paleontologa Alana Granta (Sam Neill), paleobotaničarku Ellie Sattler (Laura Dern) i Iana Malcolma (Jeff Goldblum), kao i odvjetnika investitora Donalda Gennaroa (Martin Ferrero) da izvrše inspekciju. Kada stignu u park, oni se začude što su glavna atrakcija otočkog parka zapravo živući dinosaur, kojeg je InGen stvorio kloniranjem genetskog materijala dinosaura. Kada glavni tehničar parka Dennis Nerdy (Wayne Knight) isključi struju u parku kako bi ukrao embrije dinosaura i prodao ih korporativnom suparniku, dinosauri uspiju pobjeći iz svojih kaveza te nastane kaos.

shimmer fallback
shimmer fallback

HRT1, 20.35, DOKUMENTARNI FILM, Rat za sjeme

Je li sjemenje samo roba poput svake druge ili zajedničko dobro čovječanstva, poput vode i zraka? U veoma bliskoj budućnosti poljoprivrednici možda više neće smjeti sijati vlastito sjemenje. U Europi je u tijeku rasprava o zakonu koji bi kontrolirao upotrebu poljoprivrednog sjemenja. U pozadini tih ograničenja nalazi se pet velikih proizvođača sjemenja u čijim je rukama već polovica tržišta sjemenja, a sada žele još više proširiti svoju kontrolu. Ovaj film nas vodi od Indije preko Francuske pa skroz do polarnoga kruga te nam otkriva pozadinu tihog i nepoznatog rata u kojem je ulog presudan - naša prehrambena nezavisnost.

shimmer fallback
shimmer fallback

HRT2, 21.45, AKCIJSKI TRILER, Iznenadna smrt

Nakon što prije dvije godine iz požara nije uspio spasiti djevojčicu, vatrogasac Darren McCord (J.-C. Van Damme) mučen grižnjom savjesti povukao se iz službe, razveo od supruge Kathi (K. McNeil) i zaposlio kao vatrogasni inspektor u hokejaškoj dvorani. Na dan održavanja važne utakmice, na kojoj će biti i potpredsjednik SAD-a (R. J. Barry), Darren na uzbudljiv susret odluči povesti i svoju djecu, sinčića Tylera (R. Malinger) i kćer Emily (W. Wright). Dok djecu upoznaje s kuharom Ferrarom i maskotom domaće momčadi, Darren ne sluti da u dvoranu ulazi skupina terorista predvođena nemilosrdnim Joshuom Fossom (P. Boothe). Kao nekadašnji vladin agent, Foss zna kako jednostavno eliminirati tjelohranitelje. Otmu potpredsjednika i njegovu pratnju, a u znak opomene ustrijeli Ferraru i nekoliko talaca, dok njegova ekipa minira dvoranu. Od premijera i vlade traži da na posebne bankovne račune prebace milijardu i 700 milijuna dolara ili će na kraju svake trećine ubiti po nekoliko talaca. U međuvremenu, Darren smjesti Emily i Tylera na tribine, upozori ih da ni u kom slučaju ne napuštaju svoja mjesta, te miran krene na posao. Međutim, Emily će ubrzo dospjeti u ruke Fossu, a Darren će shvatiti da se uz pomoć šefa osiguranja Hallmarka (D. Harewood) mora suprotstaviti teroristima i spasiti svoju djecu.

shimmer fallback
shimmer fallback

FOX LIFE, 22.00, HUMORISTIČNA SERIJA, Fragmenti života

Druga sezona donosi velike promjene u životima članova obitelji Short. Nakon što su Greg i Jen saznali kako očekuju drugo dijete, njihovo veselje će lagano splasnuti nakon što saznaju kako je Greg iznenada izgubio posao. Briga oko financija stvorit će dodatan pritisak, no to će sve biti ništa u usporedbi sa još jednom vijesti koja će potresti cijelu obitelj. Matt i Colleen odlaze na medeni mjesec kako bi uživali novopečenom bračnom životu. Njihovu bračnu idilu narušit će otkrivanje tajne koju Colleen čuva već godinama.

shimmer fallback
shimmer fallback

HRT3, 22.25, VESTERN, Ulzanin prepad

Apač Ulzana (J. Martinez) jednog dana pobjegne sa skupinom ratnika iz rezervata i počne pljačkati, ubijati i masakrirati doseljenike. Zapovjednik vojnog utvrđenja, bojnik Cartwright (D. Watson), ne može poslati mnogo ljudi za Ulzanom. Sastavi malu jedinicu čije vođenje povjeri mladom i neiskusnom poručniku Garnettu DeBuinu (B. Davison). Glavni DeBuinov "savjetnik" bit će iskusni vojni izviđač McIntosh (B. Lancaster) koji poznaje Apaše. S njima će kao vodič jahati i Apač Ke-Ni-Tay (J. Luke). U jedinici je prvi DeBuinov podčinjeni jedan iskusni i hrabri narednik (R. Jaeckel). DeBuin je sin protestantskog svećenika. Odgojen je u strogom kršćanskom duhu i ne može razumjeti zašto su Ulzana i njegova skupina tako okrutni. On je zaboravio da su se i bijelci također prema njima tako ponašali.

shimmer fallback
shimmer fallback

HRT1, 23.45, KRIMI SERIJA, Crna lista

Liz je u bijegu, a Red ucijeni ruskog veleposlanika kako bi bio upućen u to što se u veleposlanstvu događa. Liz naime tvrdi da je FSB-ova tajna agentica Maša Rostova, kći pokojne KGB-ovke Katarine Rostove. Ressler izvana traži da je predaju, a Liz pregovara sa šefom obavještajne službe u veleposlanstvu Aleksandrom Raskovičem kako bi dobila imunitet u zamjenu za informacije o planu Kabale da ponovno raspiri Hladni rat. Međutim, kad veleposlanik dozna da Liz prebacuju u Moskvu na ispitivanje, Red shvati da je riječ o zamci u režiji nekog iz veleposlanstva tko šuruje s Kabalom.

shimmer fallback
shimmer fallback

NOVA TV, 00.05, AKCIJSKI FILM, Prijestupnik

Život brižnog supruga i oca pretvori se u pravu noćnu moru nakon što ga sud proglasi krivim zato što je slučajno ubio provalnika koji je provalio u njegov dom. Osuđen je na tri godine do doživotnog zatvora i Wade (Dorff) shvaća da je to mjesto na kojem društvene norme nisu zaboravljene. Osim što mora dijeliti ćeliju sa serijskim ubojicom (Kilmer), Wade trpi bijes sadističkoga zatvorskog čuvara (Perrineau). Da bi preživio, morat će postati gadniji od svih... Film je snimljen prema istinitim pričama iz zatvora u Corcoranu. Stephen Dorff doživio je dva potresa mozga tijekom snimanja scena tučnjave.

shimmer fallback
shimmer fallback
Play ponuda
Play ponuda