U posljednjem, eliminacijskom tjednu na 321-trgu, u kojem se šestero parova bori za imunitet, jedno je sigurno – žiri želi vidjeti napredak u kuhanju, inovativnost na tanjuru i pravu borbu „prsa o prsa“ među kandidatima. Ako su dobili jednostavne namirnice, ne smiju kuhati preko volje, tek tako da završe zadatak, već trebaju žiriju pokazati da su itekako ambiciozni kada je u pitanju titula najboljeg kulinarsko-amaterskog para, koja nosi i novčanu nagradu.
Zaboravljaju osnovne stvari
„Nismo mi na kraju sa sezonom, ima još jahanja do kraja. Ali, mi u žiriju odsad očekujemo puno više nego što smo dosad. Više ne želim jesti toplu salatu i više ne želim niti čuti za jelo koje nema masnoće u sebi, i slične osnovne postulate u kuhanju, koje su kandidati već trebali naučiti. Jednostavno se o tome više ne treba razmišljati, oni to moraju znati!“, objašnjava Tomislav Špiček, koji će večeras imati pune ruke posla jer kandidati zaboravljaju na te „osnovne stvari“ kod kuhanja.
NATJECATELJI SKANDIRALI NJEGOVO IME: ‘Postalo nam je normalno dobiti desetke, samo da tako i ostane!’
Tako će, primjerice, ostati šokiran kada bude vidio da Josip energično i relativno dugo ispire lososa vodom iz pipe, da su Andrea i Barbara povjerovale u njegovu priču kako postoji razlika u pečenju muških i ženskih purećih prsa te da Loreta i Ivana koriste pola kile šećera za pripremu umaka uz piletine.
Veliki minus u Špičekovim očima
„Koliko šećera vam treba u tom receptu? Jel' vi znate koji je to šećer? A čemu taj muscovado šećer, kakva je razlika između tog i običnog kristala? Karamelizirat ćete ga, kažete… Aha. A nije li on već karameliziran kada je smeđe boje? Pa morate poznavati namirnice s kojima kuhate! Neću vas pitati jesu li vaši pileći fileti od muškog ili ženskog pileta, ali o muscovado šećeru i sličnim stvarima ću vas daviti dok mi do najsitnijih detalja ne objasnite!“, viče Špiček na kandidate dodajući kako je ovakvo neznanje „veliki minus“ u njegovim očima!
Što li će tek reći kada vidi da je natjecateljima palo sirovo meso na pod ili da je tanjur s kojeg mora jesti prekrasno jelo – pun prašine?! Odgovore donosi novi nastavak kulinarskog showa „Tri, dva, jedan – kuhaj!“, večeras u 21:20 na RTL-u!