Mate Janković u top 10 natjecatelja „poslao“ je Anamariju Pahert i Jolanku Grgić, nećakinju i tetu iz Duboševice u Osječko-baranjskoj županiji. Njihova jetrica s palentom i pečena puretina s ječmom i povrćem naprosto su ga oduševile. Oba jela bila su začinjena i lijepo prezentirana, a jedina se zamjerka našla u maloj količini umaka, što su i same primijetile i zbog toga dobile simpatije žirija.
Mateja Domitrović Sabo odlučila se za tim J, odnosno prijatelje ribolovce, Branka Galenića i Andriju Košira Markvarta iz Zagreba, koji su napravili dva ukusna tanjura radničkih porcija - popečci od puretine na kremi od boba i svinjski prutići u pikantnom umaku.
Ivan Pažanin svoj je bod dao Andreji Pavlović i Barbari Kulišić, prijateljicama iz Splita. Osvojile su ga, kako kaže, raviolima punjenim odličnom paštetom od pilećih jetrica te fenomenalnom zapečenom svinjetinom s pireom od celera.
„Iznenadio nas je. Nisam očekivala da ćemo proći dalje. Već sam se pomirila s činjenicom da se vraćam kući, da se vraćam sutra na posao“, kazala je Barbara sa širokim osmijehom na licu.
Barica i Ružica oduševile Špičeka
Najdugovječniji član žirija showa, Tomislav Špiček, okrenuo je kuhaču na kojoj je ispisao slovo D i razveselio umirovljene sestrične iz Sv. Ivana Zeline. Barica Bistički i Ružica Šoštar iskoristile su priliku i na „popravnom ispitu“ dokazale da zaslužuju ući u drugi krug natjecanja, pripremivši toliko ukusni pureći zabatak s ječmenom kašom da se i žiri pitao kako im je uspjelo.
„Recite mi, kako ste dobile ovaj umak koji ste polile po puretini? Aha, stavile ste dvije žlice prošeka. Zato je tako slatkast… A kako ste radile ječam? Jeste ga možda oprale? Niste? Tako treba, to se traži, znanje i iskustvo…“, rekao je Špiček i razveselio sestrične svojim odabirom da baš Ružicu i Baricu pošalje u nastavak natjecanja.
„Kad smo vidjele D na Tomekovoj kuhači, laknulo nam je. To znači da smo prošle, ali 100 %. Biti među top 10 je vrlo lijep osjećaj. Ponosne smo na sebe…“, kazale su sestrične iz Sv. Ivana Zeline.