Stephan Macchi je u kratkom intervjuu među ostalim objasnio da smatra da uopće nije strog u showu i najavio da bi slijedeće godine mogao snimiti i novu sezonu Jezikove juhe.
Evo što je još otkrio nakon što su na njega s pitanjima navalili čitatelji:
Snimatelj: Franjo Tot
A ovako je bilo na chatu: gost: U svakoj emisiji na početku se svi bune, a na kraju uvide da su telci koji ne znaju. Stephan Macchi: Nisu baš telci, mislim da su ljudi iznenađeni, nisu spremni i ne mogu slutiti koliko sam strog i pedantan i ta obrana koja je kod sve ljudi prisutna, pa shvate i počnu se normalno ponašati.
GostX: Lijep pozdrav Stephanu! Uživam gledajući Jezikovu juhu. Samo tako dalje. Planirate li otvoriti svoj restoran u Hrvatskoj? Stephan Macchi: Ne još, nemam vremena na žalost, jednog dana, još sam mlad.
Nedo: Koliko imate diploma iz kuharstva? Stephan Macchi: Imam tri diplome iz kulinarstva.
Martina: Koji je najbolji savjet koji ste dobili tokom svoje karijere i koji je najbolji savjet koji možete dati za početnika u kulinarskom businessu? Stephan Macchi: Imam jako puno savjet koji sam dobio, a premalo je vremena. Najprije treba imati ljubav prema posao, pa zatim biti kreativan, pedantan i iskren.
on44on: Kako doći do tvojih recepata? Stephan Macchi: Sve recepte ćete dobiti do kraja godine. Stižu četiri kuharice, a prva će izaći krajem mjeseca. Marta- studentica: Može li neki brzinski recept za neki slatkiš? Jednostavno i brzo spremanje je uvjet. Stephan Macchi: Otiđite u trgovinu, kupite sladoled, izvadite žlicu iz ladice i voila.
Marijo: Htio bih vas pitati nešto malo osobnije. U par navrata sam vas upoznao i vidio sam po vašem ponašanju da ste jako neljubazni, bez nekih manira. Je li to zbog toga što se smatrate velikim kuharom ili ste po prirodi takvi. Ja znam puno visoko obrazovanih ljudi kojima su maniri na prvom mjestu iako su napravili puno više od nekog novog recepta. Stephan Macchi: Ako sam Vas uvrijedio, ispričavam se Marijo. Ali ne razumijem, ja nemam sukob sa nikim, dapače izbjegavam ih. Vjerojatno ste Vi visoko obrazovani i pametni, pa eto prepoznajete konflikt kojeg se ja ne sjećam.
Tomasso: Što vam u kulinarstvu najteže ide? Stephan Macchi: Sve mi je super u kulinarstvu, stvoren sam za to, nema šta.
ana: Imaš curu? Stephan Macchi: Ne, imam ženu.
Emi: Tko uglavnom kuha kod kuće, vi ili supruga? Stephan Macchi: Ja kad sam kući, ali rijetko jesam tako da supruga.
gost: Iskreno, gdje je bolje živjeti u Francuskoj ili Hrvatskoj? Stephan Macchi: Definitivno u Hrvatskoj. Puno kvalitetniji život je u Hrvatskoj.
borna: Tko bolje kuha vi ili supruga? Stephan Macchi: Baka :)
maki: Zašto nije dobro na maslinovom ulju pržiti? Stephan Macchi: Maslinovo ulje podnosi visoku temperaturu, no prilikom zagrijavanja gubi svoj primarni okus.
Kic: A vidi se da nisi Bosanac kad ne voliš ćevape... Stephan Macchi: Nije istina, jednom sam otišao kod dobar prijatelj koji je psiholog. Nakon sati i sati ispitivanja odlučio mi je javiti rezultate i ispao je: BOSANSKI PROFIL :)
ana: Tako si sladak kad pričaš. Kao mali zeko. Stephan Macchi: Je li to zeko iz potočića?
milan: Stephan, što misliš o vegetarijanskoj kuhinji... Može li jednom takva emisija? Stephan Macchi: Mislim da je to dobro i da je to izbor čovjeka ako ne želi proizvod porijeklom životinjski. Ja se ne bi osobno moga odreći mesa.
inga dubrava: Je li istina da si pobjegao iz Francuske da ne ideš u vojsku ? Stephan Macchi: To nisam nikad čuo, ne znam za to. Ja sam vojsku prošao i nosio plavu kacigu i to u Bosni.
dodo: Zašto si uvijek u seriji tako bahat na početku i onda kasnije neka dobrica? To zato da ti ne šalju prijeteća pisma doma? Stephan Macchi: Mislim da nisam uopće bahat, već profesionalac. Bahat je čovjek koji ne zna, a ja znam pa je to velika razlika.
zlatka: Meni ličiš na Carlosa iz Kućanica. Stephan Macchi: Ooooooo, to je dobro, dok nitko ne kaže da ličim na predator to je super.