Play ponuda

SHOW KOJEG VOLE I UNUCI I BAKE / Počinje nova sezona 'Večere za 5 na selu' i u revijalnom tonu ulazimo u 16. sezonu!

Image
Foto: RTL

Jedini show u Hrvatskoj koji vole i unuci i bake, a pogotovo oni između, postao je dio vaše svakodnevice tako da iz tjedna u tjedan s osmijehom na licu nastavljate pratiti što se to slasno krčka u loncima diljem Lijepe Naše!

16.8.2022.
16:40
RTL
Play ponuda

Možda se neki i zapitaju (premda rezultati gledanosti zorno svjedoče da je malo takvih) zašto je toliko zanimljivo svaki tjedan iznova gledati kako pet natjecatelja iz različitih dijelova naše zemlje priprema jela kojima se diče, no samo se jedan show u Hrvatskoj može pohvaliti da je ugostio moslavačkog Bradleyja Coopera, Patricka Swayzeja iz Samobora, princa romske glazbe, Regicu iz 'Gruntovčana', renesansne dame, nogometne suce, motoriste, bluzere i rokere i umjetnike svih ostalih grana, vozače hitne pomoći, policajce, vatrogasce, domaćine u narodnim nošnjama i brojne druge živopisne karaktere.

shimmer fallback
shimmer fallback

Osim tradicionalne hrane kojom kandidati žele na najbolji način predstaviti kraj iz kojeg potječu, često se na tanjuru nađu i eksperimenti koji će ili oduševiti ili razočarati goste na večeri. Tako je u prošloj sezoni, među ostalim, mesni meni često bio prvi izbor u Dalmaciji dok su se morske delicije kuhale Slavoniji, kandidati su pripremali indijska, makedonska i ukrajinska jela, sarme bez mesa i one s neuobičajenim kombinacijama namirnica, kruške punjene kozicama…, a pilo se uistinu svašta; od rakija svih mogućih vrsta voća i cvijeća do vina s listićima zlata!

Image
VEČERA ZA 5 NA SELU /

Snalažljiva Mira dječjom brojalicom Brankicu proglasila pobjednicom: 'Sretna sam, iako su svi dobro kuhali'

shimmer fallback
shimmer fallback

Oštri sud zahtjevnih gostiju na kraju večere čeka se poput raspleta najnapetijeg trilera jer dok su za stolom, nerijetko se čuju pohvale za poslužena jela, no kad treba pokazati najveću ocjenu - i obilne porcije ponekad znače ocjenu manje. Domaćin treba biti na oprezu i kad poželi biti 'drukčiji' pa, primjerice, umjesto slatkog deserta odluči poslužiti slani - jer prevelika maštovitost u pripremi hrane, kao i trema domaćina - često utječu na atmosferu i apetit gostiju.

shimmer fallback
shimmer fallback

Premda su svađe, niske ocjene i podbadanja uvijek zabavni gledateljima i ponekad danima prepričavaju dojmove s nečije večere, s godinama se pokazalo da ipak najviše uživaju uz 'mirne tjedne' i natjecatelje koji su se uistinu potrudili i bili pravedno ocijenjeni. I u novoj 16. sezoni emisija putuje diljem Lijepe Naše; među ostalim, stiže i u Vinkovce, Križevce, Bjelovar, Zagorje, Primošten, Split, a hoće li kandidati više cijeniti trud domaćina i ne zamjerati svaku sitnicu ili će gledatelji upoznati natjecatelje čiji su okusni pupoljci naučeni samo na najbolje, tko će se držati tradicije i goste dočekivati u narodnoj nošnji, a tko će imati moderniji pristup i uz pjevačku karijeru, poželjeti pokazati svoje kulinarske vještine – doznat će se u novoj sezoni najpopularnijeg kulinarskog showa 'Večere za 5 na selu' koji na RTL-u s prikazivanjem počinje od 29. kolovoza!

Image
Foto: RTL
Image
Foto: RTL
Play ponuda
Play ponuda