Posljednji „timski tjedan“ započinje zanimljivim izazovom. Dva tima, koje predvode Ružica i Barica te Nikolina i Otto, okušat će se u jednom od najtežih zadataka sezone - „srazu restorana“. Natjecatelji imaju 75 minuta za pripremu dva jelovnika od tri slijeda, a koje će kušati i ocijeniti nepoznati ljudi koji na 321-trg dolaze kaogosti njihovih „restorana“.
Na jelovnicima oba tima nalaze se ukusni azijski recepti, rezanci s povrćem za predjelo, riža u slatko-kiselom umaku za glavno jelo i pohane banane i ananas za desert. Ružica i Nikolina imaju iskustva u pripremi jela koja se najčešće jedu štapićima, no moraju znati da će neki gosti po prvi puta kušati azijsku kuhinju upravo na 321-trgu u njihovim „restoranima“.
„Ako me pitati jesu li natjecatelji dorasli ovom izazovu, mogu reći da neki jesu, a neki nisu. No, svakako se trebaju uhvatiti u koštac s činjenicom da će kuhati za 12 ljudi, što dosad nije bio slučaj na setu. Ako to prvi put radiš, mogao bi biti u problemu…“, kaže član žirija Tomislav Špiček, a s njime se slaže i Mateja Domitrović Sabo, naglašavajući da kod natjecatelja očekuje više stresa i uzbuđenja nego inače.
„Malo nam je čudno što imamo tzv. slobodan dan. Volio bih da i žiri danas kuša te tanjure, da ipak mi okusimo kako su oni to spremili. Ali, neka i natjecatelji imaju slobodan dan on nas, neka im malo sude drugi ljudi…“, priznaje Ivan Pažanin, dok Mate Janković smatra da nespremni natjecatelji koji nisu dorasli ovom zadatku trebaju – ispasti!