'Taj mi je talent otkrio kuhar Silvio Belušić prije šest godina. Gotovo sve prste posjekao sam taj prvi put, a Silvio mi je samo govorio da nastavim dalje. Svaka posjekotina urodila je još ljepšom kreacijom na tanjuru', prisjetio se početaka u tehnici carvinga ovaj 43-godišnji voditelj kuharskog odjela u bolnici u Popovači.
Državni je prvak u carvingu posljednje četiri godine, a prošle godine osvojio je zlatnu nagradu na međunarodnom natjecanju u Sloveniji. 'Žiri je bio iznenađen kad sam počeo sjeckati po povrću i voću, a posebnu kreaciju napravio sam Nini Badrić. Bila je to bijela ružica napravljena od korabice', pohvalio se Marijan. Kod kuće mjesto za štednjakom prepušta supruzi. 'Radi hranu po svom guštu, a kad misli da je nešto pogriješila, to mi odmah i kaže', simpatično će. San mu je posjetiti Tajland, zemlju u kojoj je nastala tehnika carvinga.