Play ponuda

NJEGOVE ULOGE ŽIVJET ĆE VJEČNO: / Veliki Mustafa Nadarević ostat će zapamćen po svojim maestralnim izvedbama

Image
Foto: Screenshot

Publika će ga pamtiti po brojnim ulogama u televizijskim filmovima i serijama

22.11.2020.
17:04
Screenshot
Play ponuda

Nakon duge i teške bolesti u 77. godini umro je je glumac , potvrđeno je medijima iz kruga obitelji.

Image
PREMINUO JE MUSTAFA NADAREVIĆ: /

Glumački velikan napustio nas je nakon duge i teške bolesti

Image
PREMINUO JE MUSTAFA NADAREVIĆ: /

Glumački velikan napustio nas je nakon duge i teške bolesti

Rođen je u Banja Luci 1943., a glumu je diplomirao 1967. na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti. Karijeru je počeo u Zagrebačkom kazalištu mladih, a od 1969. do odlaska u mirovinu 2011. u zagrebačkom HNK.

Njegove prve uloge

Glumio je i u Dramskome kazalištu Gavella, Kerempuhu, riječkom i splitskom HNK-u te na Dubrovačkim ljetnim igrama i na Splitskom ljetu.

Prve velike uloge dobio je u domaćim kazališnim komadima: Bogdana u Hvarkinji, Pometa u Dundi Maroju, Miletića u Ostavci, Leonea u Gospodi Glembajevima, ali i na stranom repertoaru (Lorenzacco u Lorenzaccio, Cyrano u Cyranou de Bergeracu, Figaro u Figaro se ženi i Figaro se rastaje, M.P. Murphy u Letu iznad kukavičjeg gnijezda).

Niz nagrada i priznanja

Publika će ga pamtiti i po brojnim ulogama u televizijskim filmovima i serijama. Posebno je zapažena ona ujaka u filmu Emira Kusturice 'Otac na službenom putu'. Ostat će zapamćen i po ulogama u filmovima 'Miris dunja', 'Već viđeno', 'Glembajevi', 'Praznik u Sarajevu', 'Gluvi barut' i drugima.

Publika će ga pamtiti posebno i po ulozi Izeta Fazlinovića u seriji 'Lud, zbunjen, normalan' koja je snimana od 2007. do 2016. godine. Za svoj je rad dobio niz nagrada i priznanja, a među njima i nagradu »Vladimir Nazor« za životno djelo za 2016.

Play ponuda
Play ponuda