NEKI GOSTI SE POBUNILI JER IM JE BILO - PREVIŠE HRANE: / 'Bio je napor sve to probati, a kamoli nešto konkretnije pojesti'

Image
Foto: RTL

Hladno predjelo goste je već čekalo za stolom, a gostima se svidjelo što je Mirjana poslužila meso s tiblice

30.10.2020.
21:15
RTL
VOYO logo

U prekrasnom mjestu Polje završava krčki tjedan u "Večeri za 5 na selu", gdje je ostale kandidate ugostila simpatična gospođa Mirjana. Ta rođena Međimurka koja već 21 godinu živi na Krku za njih je pripremila jelovnik koji se sastojao od predjela Falaček Međimurja/Bormeš je fino, glavnog jela Med Murom i Dravom te deserta Naj mi testo trljockati.

Image
PROFESIONALNI KUHAR RAZOČARAO GOSTE U VEČERI ZA 5: /

'Očekivala sam malo više. Ovo je za mene prosječna večera'

Image
PROFESIONALNI KUHAR RAZOČARAO GOSTE U VEČERI ZA 5: /

'Očekivala sam malo više. Ovo je za mene prosječna večera'

Opuštena ekipa stigla je kod Mirjane, koja ih je dočekala s aperitivima i sviračem na mandolini! "Tako nešto još nisam čula i jako mi se svidjelo", rekla je Jelena, a domaćica nije prestala s iznenađenjima zato što im je uz piće poslužila i kanapee od čvaraka! "Bio je pogođen odabir rakije i kanapea", komentirao je Bojan, a i ostali natjecatelji bili su oduševljeni Mirjaninim srdačnim dočekom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

RTL

Hladno predjelo goste je već čekalo za stolom, a gostima se svidjelo što je Mirjana poslužila meso s tiblice - tradicionalnu međimursku platu. Nakon hladnog uslijedilo je toplo predjelo - juha od bundeve u bundevi! "Bilo je savršeno. Poznajem takve stvari i bilo je jako lijepo pripremljeno", rekla je Jelena, a Jana dodala: "Juha je bila fina. Baš onako nježnog okusa, jedino mi je falilo još par kapljica bučina ulja". Ivan je bio iznenađen što su poslužena dva predjela. "Juha nije predjelo, bio bih zadovoljniji da je bilo jedno predjelo zato što je ovo bilo previše".

Bučino ulje i travarica kao pokloni

Uslijedila je prava gozba za glavno jelo - kotlovina s vratinom, butom i piletinom, zečetina i svinjetina uz različite priloge i salate! "To je za mene pretjerivanje", komentirao je Ivan. "Zecu sam se radovala, bio mi je jako dobar", rekla je Jelena dok se Bojanu upravo zec najmanje svidio. "Nemam ništa protiv međimurskog menija na Krku iako sam vjerovala da će biti jedno jelo", rekla je Jelena, a Ivanu se nikako nije sviđalo što domaćica nije pripremila nijedan specijalitet s Krka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

RTL

Za kraj je domaćica poslužila pravu kalorijsku bombu - međimursku gibanicu i međimursku kavu! "Dva deserta! Opet izazov za moje kapacitete", rekla je Jana, a Bojan i Ivan komentirali su kako im je gibanica bila presuha, a i kava im nije bila ništa posebno. "Osjetio sam više ruma nego kave. Još sa šlagom i one bobice, meni to nikako ne ide jedno s drugim", rekao je Ivan, dodajući da je ovo bila večera za 30-ak ljudi. "Bio je napor sve to probati, a kamoli nešto konkretnije pojesti", zaključila je Jana. Potom im je domaćica donijela darove - bučino ulje i travaricu i stigli su svirači, grupa Kvintet X pa su svi zaplesali.

Image
Image

RTL

Uslijedilo je proglašenje pobjednika tjedna, a glavnu nagradu odnijela je ugostiteljica Jelena! Mirjani je Ivan dao ocjenu osam zato što njezina večera od otočkoga nema ni "o", Bojan je dao desetku zato što mu je sve bilo izvrsno, Jelena je također dala ocjenu deset zbog velikog truda domaćice, a Jana je dala devetku jer joj je ipak bilo previše hrane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A kakvo će kulinarsko umijeće pokazati kandidati koje ćemo upoznati sljedeći tjedan - ne propustite pogledati u novoj epizodi kulinarskog showa "Večera za 5 na selu" od ponedjeljka do petka od 20 sati na RTL-u!

Image
Image

RTL

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Hotel Beograd
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo