NAPETOST SE U SHOWU MOGLA REZATI NOŽEM: / Pala je prosidba pred kamerama, a Danijela je bijesna na Pažanina

Pažanin je objasnio kako je najbolje pripremiti filete brancina s pestom od rukole i pistacije uz pire

2.3.2021.
22:15
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

U današnjoj emisiji "Tri, dva, jedan – kuhaj!" kandidati kuhaju "prsa po prsa", odnosno, paralelne jedinice imaju isti zadatak, kandidati moraju napraviti prilog i glavno jelo te servirati na dva tanjura.

Marija i Dario dobili su zadatak pripreme ribe, a koliko je bio nezadovoljan time, Dario je izrekao rečenicom da mu se povraćalo od muke. Njihov zadatak bio je pripremiti filete orade s kremom od češnjaka i batata te brokulu s prženim bademima. U tom izazovu protivnici su im bili Mirela i Ljuba, koje nisu imale nikakvih prigovora na pripremu ribe.

Jazz i Joška obuzelo je veselje zbog pripreme brancina i nisu imali nikakvih pitanja za mentoricu Željku. Za razliku od njih, Mahir i Fatima imali su pitanja oko priprema jela pa im je mentor Pažanin objasnio kako najbolje pripremiti filete brancina s pestom od rukole i pistacije uz pire od cvjetače i korijander.

Fatima i Mahir nisu previše komunicirali

Iako su zadatak radili zajedno, kod Fatime i Mahira napetost se mogla rezati nožem. Uglavnom nisu previše razgovarali, a Mahir je kasnije komentirao da Fatima ima opušten stav, dok on želi sebi dokazati da zna nešto dobro skuhati.

Ivana i Aki te Danijela i Josip dobili su zadatak pripremiti punjene rolice od kelja s puretinom i kremastim krumpirom s lisičarkama. Ivana Banfić i Velimir dobili su isti zadatak kao Miroslava i Nešo, a to su bili janjeći kotleti u "krusti" od pistacije i peršina te rižoto od parmezana i ružmarina.

Kad je Željka došla provjeriti kako Miroslava i Nešo napreduju s jelom, Nešo je iskoristio priliku i kameru te preko malih ekrana zaprosio svoju dugogodišnju partnericu Elenu.

"Molim te, Elena, ljubavi najveća na svijetu, udaj se za mene", poručio je Nešo u kameru, a Miroslava mu je rekla da ostavi nešto i za finale. "Neće on do finala dogurati", dodala je kroz smijeh Željka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Špiček je bio vrlo nezadovoljan

Prve su pred žiri došle Ljuba i Mirela, a Špiček im je uputio zamjerku da bademi nisu dovoljno tostirani. Pažanin je, pak, ukazao na nedovoljno pečenu ribu sa strane gdje je koža, dok je izvedbu Marije i Darija pohvalio. Željka je bila na tragu Ivanova razmišljanja.

"Razlika je u nijansama i po meni su to dva jako dobro odrađena jela", zaključila je Željka. Žiri je Ljubi i Mireli dao 22 boda, dok su Marija i Dario dobili 19 bodova.

Poprilično samouvjereno pred žiri su svoje jelo donijeli Fatima i Mahir, ali im je entuzijazam vrlo brzo pao kad je Željka pitala zašto nemaju više umaka na tanjuru. Jazz i Joško imali su problem s previše češnjaka, čega su i sami bili svjesni prije nego što su jelo dali žiriju.

"Predominantni su začini, riba je pala u treći plan", poručio je Pažanin zaljubljenom paru. Mahir i Fatima dobili su 16 bodova, od čega im je Špiček dao samo četiri, što nisu dobro prihvatili.

Edi i Šajeta kuhali su sami

"Mislim da se Špičeku sviđam i da mi zato daje loše ocjene. To je njegov vid udvaranja", naposljetku je zaključila Fatima. Jazz i Joško dobili 13 bodova, a iako je riječ o jako niskim ocjenama, zaključili su da je to realno.

Edi i Šajeta, kao par na popravnom, najlošiji u prošlom tjednu, kuhali su sami, a pripremali su piletinu u pivskom tijestu te salatu s krumpirom i tikvicama. Njihovo jelo žiriju nije bilo pretjerano dobro pa su dobili 12 bodova.

Danijela i Josip su, po Špičekovom sudu, donijeli jelo u kojem kelj nije dio dovoljno blanširan, a i jako se osjetilo vino. Za tanjur Ivane i Akija nije imao nikakvih primjedbi. "Pošlo je po krivu to što smo se držali točno recepta", zaključila je Danijela, uvjerena da je recept loše napisan.

Pažanin nerealno ocjenjuje kandidate?

Ivana i Aki dobili su 26 bodova, što ih je jako razveselilo, dok su sa 16 bodova Danijela i Josip bili razočarani.

I Bee i Velimir te Miroslava i Nešo bili su zadnji kandidati koji su donijeli jelo pred žiri. Rižoto Ivane i Velimira žiri je ocijenio kao fantastičan, dok su janjeći kotleti bili bolji kod Miroslave i Neše iako su bili preslani, no Nešo je imao opravdanje: rižoto je ostavio manje slan kako bi bio savršen u kombinaciji s janjetinom.

Miroslava i Nešo dobili su 20 bodova, a Ivana i Velimir 24 boda. Danijela je na kraju komentirala nezadovoljstvo bodovanjem žirija, konkretno Pažaninom, jer smatra da Željkine kandidate kažnjava, a svojima daje nerealno visoke bodove.

Završetkom drugog dana ovog tjedna, Mario i Dario vodeći su u timu Željka, dok su Ivana i Aki najbolji u timu Pažanin.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali