MUČNA ISPOVIJEST / Matea napokon otkrila zašto je propustila finale Života na vagi: 'Završila sam na psihijatriji zbog kobne pogreške, nisam bila dobro...'

Još dok je bila u šou, hrabro je pred kamerama progovorila o svojoj borbi s depresijom

24.6.2021.
11:58
Instagram

Matea Ilinčić, kandidatkinja pete sezone 'Života na vagi', hrabro je progovorila o mučnoj pozadini svoje borbe s kilogramima i otkrila zašto je sama napustila  show.

"Nisam htjela o svom izlasku iz showa pričati do sada, ali sada je vrijeme za istinu. Napisala sam da su to bili privatni razlozi kao što i jesu, ali pravi razlog je taj da se nisam osjećala psihički dobro“, rekla je u intervjuu za RTL.hr.

Još kao natjecateljica otkrila je kako se počela debljati sa 16 godina, kada je nakon obiteljskog brodoloma završila na psihijatriji i počela uzimati antidepresive.

'Završila sam u bolnici jer sam prestala uzimati antidepresive'

No na vlastitu odgovornost ih je prestala uzimati.

"Dva dana nakon što sam izašla iz 'Života na vagi' završila sam na psihijatriji jer nisam bila nimalo dobro. Doktori su mi promijenili tablete te mi dali one s mnogo većom dozom. Bili su zabrinuti za moje zdravlje, ali su uistinu također bili pažljivi i dobronamjerni prema meni, od medicinskih sestara i tehničara pa sve do glavne doktorice. Razlog što sam završila ponovno u bolnici jest taj što sam prestala na vlastitu odgovornost uzimati tablete koje sam morala piti. To je također i razlog zašto se nisam pojavila na finalnoj večeri. Jednostavno nisam mogla zbog bolesti i prevelike doze tableta. Bila sam spriječena", kazala je Ilinčić

'Zdravlje i unutarni mir se ne mogu kupiti'

Zato su ju dodatno pogodili zlobni komentari poput onih  kako se nije pojavila na finalnoj večeri jer nije stala u haljinu i slično. 

"Ja sam sebe vidjela u uskoj haljini u svojoj glavi u koju bih ja svakako stala, ali nisam mogla biti u njoj ne zbog viška kilograma, nego zbog bolesti. Jako mi je žao što sam to propustila, ali tako je kako je", zaključila je Ilinčić. 

No Život na vagi svakako joj je primijenio život nabolje. Ne samo da je svojim iskrenim i hrabrim nastupom dala podršku svima oboljelima od bulimije, depresije i  drugih poremećaja, nakon showa se povezala s roditeljima, ali i počela više vjerovati u sebe.

„Također sam shvatila da se vrijednosti poput zdravlja, sreće, ljubavi i unutarnjeg mira ne mogu kupiti. Sada sve to imam, ali mogu reći da je bilo preteško doći do toga posebno do zdravlja s obzirom na moju priču", kaže Matea.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali

Yasenka Skinage Collagen Elegance 10.000 - 500 ml
199kn285kn
Uspješno smanjuje bore te nadoknađuje izgubljeni kolagen