Play ponuda

SHOW MUST GO ON / 'Tri, dva, jedan - ho, ho, ho!' napustili su timovi 'Nesalomljivi' i 'Krepat, ma ne molat'

Image

U finalu showa 'Tri dva jedan - ho, ho, ho' neće se boriti timovi Krepat, ma ne molat i Nesalomljivi

29.12.2021.
23:20
Play ponuda

U polufinalu blagdanskog showa 'Tri, dva, jedan - ho, ho, ho!' natjecatelji su u 75 minuta pripremali toplo predjelo, glavno jelo s prilogom i veganski desert.

U polufinalnoj emisiji najbolji kolač napravila je Ivana te time osvojila dva dodatna boda za svoj tim Škerac. Nova dva boda nisu previše utjecala na njihov ukupni poredak s obzirom na to da su vodeći, a na kraju današnjeg kuhanja najmanje su bodova imali timovi Nesalomljivi i Krepat, ma ne molat koji su napustili natjecanje.

shimmer fallback
shimmer fallback

Zagorci i Dubrovčani ovaj su put imali sve pod kontrolom, Primorci su prvo testirali kako peći meso, Mile se bavio paprikama, a Ivana i Duška prvi su put pravile neka jela.

Iako se činilo kao da je sve pod kontrolom Ivan je ponovno imao komplikacije oko pripreme jela jer nije mogao naći odgovarajuću posudu za pečenje ribe u soli, a Lukreciji nije uspio kolač.

Tim Škerac poslužio je žiriju špagete od tikvica i umak od kozica, ribu u vinu te veganski kolač s kokosom.

shimmer fallback
shimmer fallback

Pažaninu su se svidjele špagete, riba mu je bila perfektna, a za kolač je rekao: „Iako nisam ljubitelj kokosa, meni je ovo fantastično!“ Željka je rekla kako će se izraziti ocjenom, a Špiček dodao: „Kozice - nebesko mekane, nemaju nimalo žilavosti, zbilja su ukusne, a tikvice nisu raskuhane.“ Pohvalio ih je i što su skinuli kožu s ribe, a potom su dobili i ocjene: Špiček je dao devetku, a Željka i Pažanin po desetku. Dubrovčani su ukupno osvojili odličnih 29 bodova!

shimmer fallback
shimmer fallback

Tim Krepat, ma ne molat žiriju je poslužio tjesteninu s pancetom i rajčicom, pačja prsa s restanim krumpirom s lukom i pancetom te tortu od mrkve i oraha.

shimmer fallback
shimmer fallback

Pažaninu se svidjela Leova tjestenina, kao i Nikitin kolač, a Enesu je rekao: „Ovo je vaše remek-djelo!“ Leovo predjelo svidjelo se i Željki, kao i pačja prsa, a kolač joj je bio sabijen i težak.

shimmer fallback
shimmer fallback

Kad je o kolaču riječ, Špiček se složio sa Željkom, no tjestenina mu je bila pretvrda i nije bilo sočnosti. Kod glavnog jela nije mu se svidio prilog, no i on je pohvalio meso. „Pačja prsa su mekana kao duša, lijepo pečena i začinjena, šteta što nije kožica ostala hrskava. Umak je presladak i ne slaže se s restanim krumpirom“, rekao je. Pažanin je dao osmicu, Željka sedmicu, a Špiček peticu i Primorci su osvojili samo 20 bodova.

shimmer fallback
shimmer fallback

Šibenski guložni bonkulovići pred žiri su stavili gurmansku punjenu papriku, pačja prsa s kruškama i dvobojnu kremu u čaši.

shimmer fallback
shimmer fallback

„Paprike su mi izvrsne, sve mi paše unutra“, rekao je Špiček i dodao da je Enes bolje ispekao pačja prsa. „Taj desert u čaši zamutiš jednom rukom, gotovi puding i namočiš chia sjemenke - ne mogu to uspoređivati s onim što su poslužili Dubrovčani ili Zagorci“, rekla je Željka, a Špičeku se svidjela krema.

shimmer fallback
shimmer fallback

Pažanin je naglasio kako bi sretnija varijanta bila da su za predjelo napravili neko varivo, a i Željka i on smatraju da paprici nije mjesto na božićnom meniju. „Nisam sretan s pačjim prsima, presušili ste ih“, priznao je Pažanin. Na kraju su Željka i Pažanin timu dali šesticu, a Špiček sedmicu. S 19 bodova, Šibenčani su bil razočarani.

shimmer fallback
shimmer fallback

Zagorci su pred žiri donijeli krumpir s vrganjima, juneći gulaš i veganske rolice s jabukama.

shimmer fallback
shimmer fallback

Svima se svidio gulaš, a Špiček im je savjetovao kako da pripremaju suhe vrganje. „Predjelo mi je fenomenalno, jako ukusno i hvala vam na ovom gulašu“, rekla je Željka, a nedugo zatim je pohvalila i desert. Pažaninu je također sve bilo ukusno, ali meso u gulašu mu je ipak bilo suho. Kolač mu se također jako svidio. Špičeku je također sve bilo dobro, no objasnio im je kako trebaju obraditi meso za gulaš. Pažanin je dao osmicu, a Željka i Špiček po desetku. S izvrsnih 28 bodova Zagorci su bili jako zadovoljni, a ponajviše zbog Špičekove ocjene.

Image
TRI, DVA, JEDAN - HO, HO, HO! /

Zagorci oduševili Pažanina bakalarom iako ga nikad nisu kušali: 'Tjestenina s bakalarom je perfektna, svaka čast!'

Nesalomljivi su pred žiri stavili zapečene Jakobove kapice i brancina u soli. Kako Lukreciji nije uspio desert - žiriju je narezala voće. Ivan je prilično nespretno vadio ribu iz soli, što se nije svidjelo žiriju, a potom mu je pomogao Filip. „Strah me probati povrće, da nije preljuto pa će mi uništiti sve ostalo“, govorio je Pažanin zato što je Ivan naglasio da je jako pikantno, a Lukrecia se našalila kako za to imaju voće.

shimmer fallback
shimmer fallback

„Meso i riba su jako sočni, a i povrće je bilo fino iako su malo pretjerali sa začinima“, rekao je Pažanin, Željki je riba također bila fina, a Špiček bi bio sretniji da je školjka bila sirova. Špiček je dao sedmicu, a Željka i Pažanin po peticu tako da su Nesalomljivi zaradili 17 bodova.

Tim Škerac imao je najuspješnija jela, a posljednji su bili Nesalomljivi. U ukupnom poretku najbolji je tim Škerac, koji su dobili i dodatna dva boda za veganski kolač, a emisiju su morali napustiti timovi s dna ljestvice - Nesalomljivi i Krepat, ma ne molat.

Tko će sutra pogoditi sve okuse i začine, dobiti najbolje ocjene te osvojiti žiri i glavnu nagradu - ne propustite pogledati u finalu blagdanskog specijala 'Tri, dva, jedan - ho, ho, ho!' u 21.15 sati samo na RTL-u.

Play ponuda
Play ponuda