Play ponuda

KANDIDATI KOJI SU OBILJEŽILI 15. SEZONU 'VEČERE ZA PET NA SELU' / Od indijske kuhinje u Samoboru do specijaliteta koje je pripremala Regica iz 'Gruntovčana'

Image
Foto: RTL

Osim zanimljivih jela, prekrasnih mjesta Lijepe Naše, u svakoj sezoni 'Večere za 5 na selu' upoznamo specifične kandidate koji se uz gostoprimstvo istaknu i nekim drugim posebnostima. Bilo ih je uistinu puno, a mi smo se prisjetili nekih natjecatelja koji su se baš potrudili da njihova večera ostane i kandidatima i gledateljima dugo u sjećanju…

23.8.2022.
21:54
RTL
Play ponuda

Takva je domaćica svakako bila Zagrepčanka Ana Jug, umjetničkog imena Ana Apsaradha, profesorica filozofije i religijske kulture te profesionalna plesačica i blogerica, koja je svoju večeru pripremala u Samoboru. „Drago mi je što sam predstavila kuhinju Indije i Orijenta“, istaknula je Ana koja je uz to i vegetarijanka pa su gosti jedva čekali kušati njezine specijalitete.

shimmer fallback
shimmer fallback

U mjestu s najdepresivnijim imenom u Hrvatskoj, Tužnom, kuhao je student menadžmenta i turizma te mladi tata Matija Mihalina. „Imam prelijepu kćer koja ima četiri godine“, ponosno je rekao i nastavio: „Općinski sam vijećnik, radim stranicu o svojem mjestu, koja je itekako uspješna. Riječ je o stranici Tužno koju uređujem već pet, šest godina i ondje se nalaze objave iz našega mjesta; fotografije krajolika, sve ljepote i posebnosti našeg mjesta“, rekao je Matija koji ima još jednu veliku ljubav - fotografiranje. „Sve je počelo s mobitelom, a onda sam kupio fotoaparat i tako je sve postalo ozbiljnije - sad fotografiram i za vjenčanja i za neke ostale stvari“, rekao je Matija koji voli biti i u reklamama i snimio ih je više od deset.

shimmer fallback
shimmer fallback

U splitskoj kulinarskoj avanturi u 'Večeri za 5 na selu' domaćica je bila svestrana umjetnica Darija Bujas, koja se bavi šivanjem, pletenjem, slikanjem i pisanjem knjige 'Život dalmatinskih žena u zadnjih 100 godina'. „Najčešće su teme mojih knjiga muško-ženski odnosi i tu se često prožima i seks, što je i logično“, otkrila je umjetnica koja je željela dodatno zaraditi pa se upustila i u slastičarski posao. „Svašta sam radila, ali nikad nisam živjela od umjetnosti osim od mojih kreacija“, zaključila je Darija.

shimmer fallback
shimmer fallback

U 'Večeri za 5 na selu' kuhalo se i u Kaštel Gomilici, gdje je natjecatelje ugostio mesar Ante Šolić, a otkrio je i jednu zanimljivu stvar o sebi, netipičnu za Dalmatinca: „Navijam za Dinamo, to je živa istina! Samo meni to nitko ne vjeruje.“ Otkrio je još nešto neuobičajeno za podneblje odakle potječe: „Moji svi kod kuće vole ribu, a meni oduvijek smrdi. Probao je jesam, ali nikako mi ne ide. Probao sam se siliti da je pojedem i da je možda zavolim, ali koliko god puta pokušam, sve je mi je odvratnijeg okusa", iskreno je rekao mesar Ante.

shimmer fallback
shimmer fallback

U petnaestoj sezoni 'Večere za 5 na selu' pripremale su se i ukusne romske delicije koje je spravljao talentirani pjevač Renato Zahirović iz Zagreba, kojeg je publika već imala priliku vidjeti i poslušati u RTL-ovu glazbenom showu 'Zvijezde', gdje je došao do finala, ali i drugim emisijama takvog karaktera. Renato je pjevač i samostalni umjetnik koji živi glazbu, a ljubav prema njoj prati ga od najranijeg djetinjstva jer je njegov otac svirao harmoniku dok je majka pjevala. Iako mu je romska, narodna i etno glazba na prvome mjestu, Renato voli izvoditi i soul, pop, rock, R&B te jazz žanrove, a za svoje glazbene uzore ističe Esmu Redžepovu i Šabana Bajramovića.

shimmer fallback
shimmer fallback
Image
VEČERA ZA 5 NA SELU /

Snalažljiva Mira dječjom brojalicom Brankicu proglasila pobjednicom: 'Sretna sam, iako su svi dobro kuhali'

Uz mladog princa romske glazbe, u 15. sezoni popularne kulinarske emisije domaćin je bio i iskusni roker i bluzer iz Siska Miroslav Miro Dimić. Taj umjetnik iza sebe ima dugu glazbenu karijeru i naglašava kako je glazba njegov život, profesija i hobi. Miro je cijeli život posvetio rocku i bluesu, svirao je i surađivao s brojnim glazbenicima te je izdao nekoliko albuma i snimio dokumentarni film. Trenutačno u Sisku vodi vlastitu glazbenu školu za djecu i veliki je ljubitelj i promotor svog kraja i zbog toga se odlučio prijaviti u 'Večeru za 5 na selu'.

shimmer fallback
shimmer fallback

Jedina dama u kvarnerskom tjednu u 'Večeri za 5 na selu' bila je Olivera Starčević koja već godinama živi u Rijeci, gdje je osnovala obitelj, a, dolazi Makedonije, čija je kuhinja vrlo šarolika i bogata začinima, pa je tako gostima pripremila gozbu za pamćenje. „Cijela je večer bila makedonska jer sam rodom iz Makedonije pa sam željela pokazati svoje specijalitete“, otkrila je.

shimmer fallback
shimmer fallback

U 'Večeri za 5 na selu' ženska ekipa iz Podravine okupila se kod domaćice Lidije Dombaj, koja je gošće dočekala kao Regica iz Gruntovčana. Naime, mjesto Sigetec pokraj Koprivnice, gdje je Lidija ugostila ostale kandidatkinje, poznato je po snimanju popularne serije 'Gruntovčani', a ondje se svake godine organizira zanimljiva istoimena manifestacija. „Kad u selu imamo Gruntovčanijadu, zna biti i do 300 ljudi pa za njih kuhamo domaća jela“, istaknula je Lidija koja je uvijek zadužena za hranu tako da je njoj priprema večere za pet osoba bila prilično lak zadatak.

shimmer fallback
shimmer fallback

U podravskom tjednu u 'Večeri za 5 na selu' istaknula se još jedna domaćica, a riječ je o Jadranki Lakuš koja je svojim jelima i odjećom željela prenijeti renesansni duh te je za svoje gošće pripremila i posebnu odjeću. „Renesansna haljina mi se baš nije svidjela, zamišljala sam to malo drugačije“, rekla je jedna kandidatkinja, a i ostale gošće nisu bile nimalo oduševljene ni odjećom ni renesansnim jelovnikom.

Image
Foto: RTL
Image
Foto: RTL

Za kraj spomenut ćemo Zagrepčanku Snježanu Tončić, koja je sa suprugom Marijem osvojila simpatije gledatelja dok su za Željku Klemenčić, Ivana Pažanina i Tomislava Špičeka pripremali zahtjevne i ukusne recepte. Iako su u kulinarskom dvoboju s prijateljima Antom i Danilom supružnici Snježana i Mario dobili manje bodova te su tako napustili show 'Tri, dva, jedan - kuhaj!', simpatična pravnica odlučila se okušati u nešto drugačijem TV formatu. Zbog znatiželje i avanture, Snježana se prijavila u 'Večeru za 5 na selu' te u svom domu dočekala četiri nepoznata gosta koja je zadivila svojim domaćim jelima.

Nove epizode najpopularnijeg kulinarskog showa 'Večera za 5 na selu' gledajte od 29. kolovoza, od ponedjeljka do petka u 20.15 sati, samo na RTL-u!

Play ponuda
Play ponuda