JOVANOVIĆI SU BILI NAJMAŠTOVITIJI U PRIPREMI JELA OD PATKE: /

Oduševili su žiri i odnijeli pobjedu; 'Ovo je fantastično'

Image
Foto: RTL

Jovanovići su na kraju slavili s osvojena 26 boda, a ujedno su bili i najbolji u cijelom tjednu

10.12.2020.
23:15
RTL
VOYO logo

U večerašnjoj, posljednjoj ovotjednoj emisiji "Tri, dva, jedan – ho, ho, ho!" timovi su morali kuhati s patkom kao ključnom namirnicom, što je bila još jedna u nizu namirnica s kojom se kandidati ne susreću toliko često.

Za pripremu patke, koju moraju pripremiti raskomadanu i uz dodatak priloga, imaju 75 minuta. Da bi im se otežalo, svaki tim mora pripremiti i dodatnih 40 komada vanili-kiflica, za koje su tijesto morali napraviti dan ranije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kandidati danas imaju patku, što je najkompleksniji zadatak jer moraju iskoristiti sve dijelove patke, ali budu se snašli", komentirao je Špiček.

Kod Jovanovića je problem nastao s tijestom za kiflice koje se raspalo čim su ga Verica i Anika izvadile iz hladnjaka. Uz Draganove savjete i dodavanje masnoće, Verica je uspjela naposljetku dobiti koliko-toliko kompaktnu smjesu, no o okusu će odlučivati ipak žiri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S trančiranjem patke muku je mučio i Panta, a zadatak nije bio najugodniji ni Luki, koji je priznao da mu je današnji dan dosad bio najteži. Kušanje jela počelo je s Jovanovićima, koji su si dali truda i pripremili nekoliko jela.

Image

tri, dva, jedan - hohoho

Netipične vanili-kiflice

"Dragan i Verica su ostali dosljedni sebi i tome kako oni žele kuhati. Super ideje i upečatljive arome", komentirala je Željka. I Špiček je bio zadovoljan ponuđenim pačjim prsima s klicama, baš kao i Pažanin, koji je imao samo malu primjedbu na debljinu mesa. Nakon toga kušali su juhu od patke, koja je svim članovima žirija bila premasna.

Kao najčudniji tanjur Željka je ocijenila pačje meso s kremom od češnjaka i mrkvom pečenom u zrncima kave kao prilogom. "Ovo je fantastično, čak i nije intenzivno koliko bi pomislio da će biti", komentirao je Pažanin.

Image
PEČENJE KOLAČA NIJE PROŠLO BEZ POTEŠKOĆA, A SANJA JE DOBILA SLASTIČARSKI ANGAŽMAN: /

'Savršenstvo! Za poželjeti!'

Image
PEČENJE KOLAČA NIJE PROŠLO BEZ POTEŠKOĆA, A SANJA JE DOBILA SLASTIČARSKI ANGAŽMAN: /

'Savršenstvo! Za poželjeti!'

Na kraju su došle vanili-kiflice, kojima su Jovanovići dodali i orahe pa su Željka, Pažanin i Špiček ocijenili da nije riječ o standardnim vanili-kiflicama, a u konačnom su zbroju za svoja jela dobili 26 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ekipa Polupanih zvončića također je pred žiri donijela nekoliko jela, a prvo su to bili široki rezanci s pačjim raguom, koji je Željki bio neslan, ali ne i neukusan. I oni su imali juhu u koju su dodali kosti i iznutrice te povrće, a za koju su od Željke i Špičeka dobili pohvale, dok je Pažanin zamjerio što su i u juhu stavili tjesteninu, a već su je imali u ranijem jelu.

Image

tri, dva, jedan - hohoho

Prigorci vjerovali da su napravili dobra jela

Pačja prsa su napravili u umaku od brusnica, a za prilog pire od buče. "Nije loša zamisao, pačja prsa su dobro ispečena, ali imaš problem s ove dvije kreme. Pire nije dorađen do kraja", zaključio je Pažanin. Renman se pohvalio da je razvalio kiflice te da očekuje desetku, a njegovoj sreći nije bilo kraja kad ih je Željka pohvalila. Ukupno su za svoja jela dobili 21 bod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pred žiri su s ponosom došli članovi tima Prigorci jer vjeruju da u napravili dobra jela. Pačji ragu s palentom i pačja prsa s pljukancima te vanili-kiflice su obroci koji bi trebali impresionirati žiri. "Ragu je fin, ukusan, ali imate mali problem, ima dosta masnoće", kazao je Ivan, a Željka je dodala i da je luk ostao dominantan.

Pažanin je bio jako zadovoljan pačjim prsima, kao i okusom umaka za koji bi jedino volio da je prošao kroz sito. I Špiček je jedini prigovor imao na umak, dok mu je ostatak bio zadovoljavajući. I vanili-kiflice su im bile po volji, a Špiček je komentirao da su to prve prave vanili-kiflice u emisiji. Za svoja jela zaradili su 23 boda, koja ih nisu previše oduševila.

Tim La Parenzana je prvo pred žiri donio paštetu od jetrica i temeljca, koja je Željki bila ukusna. "Interesantno je, dobro odrađeno, dobro zamišljeno. Ali bi bilo bolje da su sve spojili u jedno", komentirao je Pažanin nezadovoljan što jabuka nije sjedinjena s ostatkom.

Image

tri, dva, jedan - hohoho

Najbolja juha od svih ponuđenih

Pačja prsa su ponudili u umaku od naranče, što Špiček nije smatrao najbolje izvedenom kombinacijom. Ukupno su dobili 20 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednji su pred žiri došli predstavnici tima Gromača. Juhu su napravili od kostiju i ostataka patke te uz dodatak raznog povrća, a Pažanin je ocijenio da je to najbolja juha od svih ponuđenih. Pačja prsa su ponudili i s paštetom, što je izazvalo zbrku jer su Pažanin i Špiček zaključili da je pašteta trebala biti prva poslužena.

Najveći problem timu Gromača bile su vanili-kiflice koje im nisu ispale po planu, a to je potvrdila i Željka. Za kraj dana, žiri im je pokazao svega 19 bodova te su tako bili najslabije ocijenjen tim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jovanovići su na kraju slavili s osvojena 26 boda, a ujedno su bili i najbolji u cijelom tjednu s osvojenih 107 bodova. Na začelju su Polupani zvončići sa 75 bodova, a hoće li Jovanovići nastaviti dominirati u sljedećem tjednu, gledatelji će doznati već u ponedjeljak u 20:45 u novoj epizodi "Tri, dva, jedan – ho, ho, ho!".

gospodin savršeni aus
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo