NOVI JOKER NA 'MILIJUNAŠU' POKAZAO SE KAO PUN POGODAK: / Znate li vi odgovore na ova pitanja koja oni rasturaju?

Image
Foto: Screenshot HRT

Mladen lov na milijun nastavlja sljedećeg četvrtka, na pitanju za 1000 kuna

22.5.2020.
11:41
Screenshot HRT
Play logo

Prema uputama i mjerama Stožera civilne zaštite RH, umjesto šestero u kvizu "Tko želi biti milijunaš", natječu se četvero natjecatelja. Također, u studiju nema publike, čiji je joker zamijenjen s "Tri znalca" iza kojeg stoje mladi kvizaši: Bruno Robert Kirinić iz Zagreba, Josip Buklijaš iz Vrgorca te Ivan Jurić iz Županje, piše HRT.

Varaždinac Marko Porobija u sinoćnjoj je emisiji nastavio put do milijuna s osvojenih 1000 kuna iz prošle emisije te sa sva tri jokera. Prve nedoumice stigle su na devetom pitanju, za 16.000 kuna: "Radnja opere 'Ero s onoga svijeta' zbiva se na ovom svijetu, u maloj varoši, negdje u ravnici" A) ispod Dinare B) ispod Biokova C) ispod Velebita ili D) ispod Mosora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

Pokušao je logikom doći do rješenja, ali ipak se odlučio za pomoć jokera "Pola-pola" i na koncu ponudio odgovor "ispod Dinare" što je ujedno bio i točan odgovor. Već na sljedećem pitanju zatražio je pomoć "znalaca". Nije znao koje je najpoznatije djelo talijanskog kipara Artura di Modice.

shimmer fallback
shimmer fallback

Odlučio se za 'znalčev' odgovor i osvojio 32.000 kuna

Javio se Ivan i sugerirao mu odgovor "brončani bik". Marko je ipak, pozvao i jokera zovi, ali on je iskreno priznao da ne zna odgovor. Odlučio se je "znalčev" odgovor i osvojio 32.000 kuna. Na tom je iznosu i ostao, pogriješivši na pitanju o talačkoj krizi iz 1975. "Kada je zloglasni Carlos Šakal držao taoce u sjedištu OPEC-a".

Najbrži prst, prvi sinoć, imala je Zagrepčanka Jelena Rajher. Na pitanju "Kojeg znaka nema u Ohmovu trokutu?" A) I B) R C) U D) W, tražila je pomoć "znalca" i pogodila točan odgovor "W". Na sljedećem pitanju, za 8000 kuna "Čiji je brod zapeo i jedva se izvukao iz Velikoga koraljnog grebena", odlučila se za jokera "Zovi", a potom ispucala i posljednjeg, "Pola-pola", te ponudila joker odgovor "Cookeov" i pogodila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo
shimmer fallback
shimmer fallback

Krenula je dalje bez jokera, ali i odmah pokleknula na pitanju o dvije zgrade koje dijele 17. mjesto na listi najviših svjetskih nebodera. Odustala je, ali razmišljala je o točnom odgovoru - "Blizanci Petronas Towers u Kuala Lumpuru u Maleziji". Otišla je kući s 8000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

Sljedeći natjecatelj bio je Mladen Rakić iz Buja, koji živi u Zagrebu. Iako je otac troje djece, na pitanju "Tko se na kraju svake epizode nakon rukovanja pozdravlja i laktovima", zatražio je pomoć "znalaca". Svi su znali odgovor, a odabrao je Brunu. Točan odgovor bio je "Pat i Mat" ("A je to"). Mladen lov na milijun nastavlja sljedećeg četvrtka, na pitanju za 1000 kuna.

BKFC 50
Kalkanski krugovi
Love island UK
San snova
default_cta
Ljubav je na selu
Štrumpfovi
Bijela kraljica
Britain's Got Talent
default_cta
Pun mjesec
Play logo
Play logo
Play logo