VESELI SE NOVOM IZAZOVU / Ida Hamer je nova voditeljica emisije Top.HR: 'Uz glazbu sam odrasla i ona je uvijek, barem pozadinski, bila dio mog života'

Image
Izvor: RTL

Ida Hamer velika je zaljubljenica u glazbu, a na Top.HR-u joj je prvi televizijski voditeljski angažman

10.3.2023.
12:07
RTL
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Reporterka informativnog programa RTL-a Ida Hamer od subote, 11. ožujka preuzima kormilo glazbene emisije Top.HR.

Glazbena emisija koja u goste dovodi izvođače domaće glazbene scene i otkriva najrelevantniju glazbenu listu singlova u Hrvatskoj i inozemstvu omiljena je subotnja razonoda svih audiofila, a od ovog vikenda kroz melodije estrade vodit će ih velika zaljubljenica u glazbu kojoj je ovo prvi televizijski voditeljski angažman.

Image
SPEKTAKL ZA SVA ČULA /

Na četvrtom Top.HR Music Awardsu dodijelit će se nagrade u 11 kategorija: 'Okupit ćemo neka od najvećih imena...'

Image
SPEKTAKL ZA SVA ČULA /

Na četvrtom Top.HR Music Awardsu dodijelit će se nagrade u 11 kategorija: 'Okupit ćemo neka od najvećih imena...'

"Veselim se novom izazovu. I televizijsko vođenje i uređivanje emisije bit će za mene jedno novo iskustvo, ali volim profesionalne izazove. Vjerujem da ću putem puno toga novoga naučiti i nadam se da ću ispuniti sva očekivanja. Ovo je moj prvi televizijski voditeljski angažman zbog čega se cijelom projektu veselim tim više i zanima me kako ću se snaći u tim cipelama", kazala je Ida koja će svake subote ugostiti autore i izvođače domaće glazbene scene te gledatelje informirati o listi najslušanijih domaćih singlova, novim koncertima, videospotovima i premijerama novih pjesama.

shimmer fallback
shimmer fallback

Uz glazbu je odrasla

"Svakako da je ovdje riječ o drukčijem formatu, iako i u informativnom programu nerijetko radim teme koje se bave kulturom i aktualnim glazbenim događanjima. Vjerujem da će mi dosadašnje iskustvo u RTL-u Danas pomoći da se bolje snađem u ovoj ulozi", dodaje Ida koja je od najmlađih dana povezana s glazbom.

"Uz glazbu sam odrasla i ona je uvijek, barem pozadinski, bila dio mog života. U mom je domu često bilo 'glasno', nerijetko se nešto sviralo ili pjevalo. Tata je oduvijek svirao gitaru, pjevao i pisao svoje pjesme, a sestra i ja smo završile osnovnu glazbenu školu za klavir i obje smo od malih nogu išle na zborove i bavile se pjevanjem. U srednjoj školi glumila sam Antigonu u jednom od prvih hrvatskih rock mjuzikala 'Antigona – Prokletstvo roda' i tada sam imala priliku raditi uz iznimne ljude u produkciji Medley Teatra. Veselim se što ću se sada ponovno intenzivnije vratiti svijetu glazbe kroz ovu emisiju", kazala je Ida kojoj i danas glazba ima važnu ulogu u životu.

Privatno sluša "doista svašta", ne ograničava se na žanrove jer smatra da glazba ne bi smjela biti ograničavajuća i dodaje kako će "u Top.HR-u vrata i dalje biti otvorena za autore i izvođače domaće glazbene scene koje spaja ljubav prema stvaranju i glazbi".

Top.HR s Idom Hamer, gostima i novitetima iz glazbene industrije gledajte subotom na RTL2!

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču