Natjecatelji kao da nisu slušali kada im je gost sudac, Darko Baretić, govorio kako skuhati pravu, tradicionalnu maneštru s bobići. Umjesto da su skuhali blago jušno jelo, pojedini su od nje napravili bistru juhu, a neki dodali previše začina, poput soli ili češnjaka.
S fritajom je bilo malo manje problema, iako su svi imali svoju tajnu kombinaciju za savršenu istarsku verziju kajgane. Tako su neki kandidati stavljali maslinovo ulje ili maslac u vodu u kojoj su kuhali šparoge, drugi su šparoge nakon kuhanja odmah stavljali u hladnu vodu kako bi im zadržali boju, a treći ih nisu kuhali, već pirjali na ulju. Kakogod, svi su morali paziti da im šparoge ne izgube okus ili ne postanu previše gnjecave.
Iako je imao manje namirnica nego inače, Nenad je uspio začiniti svoju fritaju posebnom tehnikom jer je od ostatka šparoga napravio snažan ekstrakt koji je dao dodatan okus kuhanim vrhovima šparoga, a pršut nije pržio, već ga je zarolao na rubu tanjura.
Željka Klemenčić taj potez smatra vrlo lukavim rješenjem koje mu je donijelo pobjedu u danu.
'Kod Nenada se danas definitivno vidjelo da zna što radi. I kod jednog i kod drugog jela koristio se lukavstvom, ali to je u kuhinji legitiman pristup', objasnila je Željka odluku žirija, dok je Tomislav Špiček dodao kako bi, ako ne komplicira previše u kuhanju, Nenad u ovom showu mogao daleko dogurati.
Ovaj tjedan Nataliji, Milivoju i Jeleni, pak, u kuhinji skoro ništa ne ide kako treba. Iako su svi bili podjednako slabiji od ostalih u pripremanju maneštre i fritaje, žiri je odlučio da su Jelenine izvedbe za nijansu slabije od ostalih.
'Jeleni ova regija definitivno ne odgovara. Napravila je omlet, a ne fritaju, dok su se šparoge totalno izgubile', izjavio je Tomislav, a Darku je ostala u pamćenju jer je jedina uspjela napraviti vodnjikavu maneštru.
Hoće li Jelena izvući pouku iz ove neslane epizode svog nastupa u showu Tri, dva, jedan – kuhaj, doznat ćete u srijedu, kada su na redu žgvacet s fužima i cukerančići.