Najslabije ocjene dobile su Ozana i Katarina jer su se zaigrale narančom u svojem umaku, koji je žiriju bio toliko „težak“ da su imali osjećaj kao „da jedu desert“. Natali i Hrvoje imali su odličnu ideju o trobojnoj domaćoj tjestenini, no ispala im je predebela, a umak „grizast i suviše slan“. Da su svojem jelu dodali prstohvat muškatnog oraščića, Ana i Tin bi dobili više od ukupno 18 bodova, dok je žiri Martinu i Kristijanu zamjerio što su zaboravili na važan sastojak daleko poznatog pfefer-odreska, a to je zeleni papar u salamuri.
Sara i Anna su poslušale Špičeka kada je im govorio da u svoju govedinu stroganoff obavezno moraju staviti i kisele krastavce. S obzirom da ih nisu imale, djevojke su promijenile naziv svog jela u 'junetina u umaku s povrćem'. Iako im je ideja bila lukava, Anna i Sara su napravile veliku greška s viškom soli i češnjakom u umaku…
Da nije sve tako crno pokazale su i pohvale žirija – Željanu se još jednom udijelio komentar za najbolji recept za domaću tjesteninu bez jaja, Alexandra i Kristijan pred žiri su donijeli jednostavno, a opet vrlo efektno jelo jer su se igrali bojama kod rezanaca, dok su Sanja i Željko pobrali najbolje ocjene i komentare dana. I unatoč trima osmicama njihovim punjenim sarmicama od kelja i salati sa špikom nedostajalo je začina! Naravno, Špiček je na slikovit način pokušao objasniti Željku zašto su mu listovi kelja postali crni nakon pečenja u pećnici:
„Da li se vi Željko razumijete u građevinu? Izolacija vam ne štima… Trebali ste staviti malo bešamela s kistom po sarmicama jer su vam listovi kelja potamnili. Odozdo je sarmica zelena, a odozgo počinje crniti“, kazao je Špiček.
S obzirom na to da su natjecatelji novi tjedan započeli s nula bodova, u utorak se stanje na ljestvici poretka sve može promijeniti. Hoće li se Ozana i Katarina dignuti iz pepela kao Feniksi, doznajte već sutra u 21:10 na RTL-u!