Što možete izgubiti kada se prepustite ženi

Ozbiljna veza nekima se može činiti kao vrlo dobra ideja. Službeno ste zajedno i dijelite život s nekim tko vas neće ostaviti kad stigne jutro. No, ima to i svoje negativne strane...

23.1.2011.
13:13
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

arti-201010220379006 Ozbiljne veze donose obavezu i rizik. I zato je dobro znati što sve možete izgubiti ako se odlučite na taj potez, savjetuju na stranici askmen.com.

Zaboravite prijateljice To vam je valjda jasno i bez previše objašnjavanja. Dakle, ma koliko vam prijateljice bile važne, na prvom mjestu sada je samo jedna žena, kojoj vjerojatno ne pada na pamet da sjedi pored vas dok vi šaljete poruke prijateljicama. Možda ih se nećete morati u potpunosti odreći, ali s njima se više nećete moći družiti intenzivno kao prije. Kada ste u ozbiljnoj vezi, najvažnija vam može biti samo jedna, a to je vaša draga.

Nema više samo vaših vikenda Nakon radnog tjedna jedva ste čekali vikend da ga provedete onako kako vama odgovara. Radili ste sve ono što vam je palo na pamet, izlazili s dečkima, planinarili, sate i sate posvećivali limenom ljubimcu... Vikend je bio samo vaš i u vašem stilu, ali sada je tu vaša odabranica i u prvom planu su zajednički dogovori. Pogotovo ako oboje radite, a vikendi su vam jedina prilika da zajedno uživate.

Zabava koju donosi flert stvar je prošlosti Upoznavanje žena i čari udvaranja nešto je čega se definitivno morate odreći. Zapravo ne morate, ali zašto ste se onda upustili u ozbiljnu vezu? Dakle, kada pored sebe imate partnericu, neke se granice moraju postaviti. Flert spada u kategoriju prošlosti. Zašto? Zato što lako može prijeći u preljub.

Nema više financijske neovisnosti Što je moje to je tvoje, a što je tvoje to je i moje! Često se par u ozbiljnoj vezi nađe u takvoj situaciji. Ako ste već odabrali jedno drugo i planirate zajednički život, vjerojatno ćete izgubiti financijsku neovisnost na koju ste naviknuli. Ako vaša draga nije zaposlena, onda će situacija možda biti još zapetljanija, a to znači da ćete imati još manje vlastitog novca samo za sebe.

Vaši planovi padaju u vodu Nije sebično imati snove i planove za budućnost. Zapravo, treba ih imati, čak i kada ste u vezi. No, što je veza ozbiljnija, to vaši planovi i snovi postaju i njezini. Morat ćete je uključiti, htjeli to ili ne.

Vaš prostor više nije samo vaš Svaki kralj treba dvorac, no ako dovedete i kraljicu, onda se sve zakomplicira. U ozbiljnoj vezi vaša se privatnost drastično može smanjiti. Uskoro ćete na mjestu gdje su bile vaše stvari, nalaziti njezinu kozmetiku, odjeću, knjige... Porazmještat će stvari, a za svaku promjenu koju želite napraviti morat ćete se posavjetovati s njom.

Identitet Kada ste se tek upoznali, dijelili ste neke zajedničke interese, vrijednosti i hobije. Iako vam se možda čini da je dobro biti sinkroniziran s partnericom, držite se svog vlastitog 'ja'. 'Mi' u vezi mora postojati, ali može se dogoditi da izgubite vlastiti identitet.

Vezani članci:

arti-201004260048006 arti-201101050713006 arti-201009070521006 arti-201007010274006 arti-201010220379006

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Izdvojeno

Regionalni portali