Play ponuda

Najgori mogući način da saznate kako imate spolno prenosivu bolest

shimmer fallback

Nije nimalo lako obavijestiti bivšeg partnera ili partnericu da vjerojatno ima neku spolno prenosivu bolest. Upravo zbog toga neki su se dosjetili kako olakšati tu situaciju.

18.9.2013.
8:29
Play ponuda

Vlada Britanske Kolumbije udružila se s web stranicom inSPOT, koja nudi mogućnost slanja anonimnog e-maila bivšem partneru ili partnerici.

Možda i nije najbolje rješenje skriti se iza anonimnog maila, mnogi bi mogli pomisliti da je ovo najgori mogući način da netko sazna da ima neku spolno prenosivu bolest.

Ali s druge strane, na ovaj se način oni koji javljaju tužnu vijest barem ne moraju nositi s reakcijom i osjećajima bivšeg partnera ili partnerice...

Na stranici inSPOT čak možete odabrati i način na koji ćete dotičnu osobu obavijestiti da bi trebala otići doktoru. Nude se 'kartice' s ozbiljnim i smiješnim tekstom, a e-mail se može poslati na šest osoba/partnera odjednom, ako za to ima potrebe.

Hm, možda ovo i nije najbolji način da nekoga obavijestite da vjerojatno ima neku spolno prenosivu bolest, ali postoji li uopće dobar način? Osim toga, bolje je u svakom slučaju nego da ih ova vijest dočeka na Facebooku.

Najbolje bi bilo ponašati se kao odrasla osoba u ovoj situaciji, ali ako će se zahvaljujući stranici inSPOT spriječiti širenje spolno prenosivih bolesti, onda možda i nije tako loša ideja.

Play ponuda
Play ponuda