Play ponuda

Najčešći razlozi zbog kojih se mnogi parovi ne seksaju redovito

shimmer fallback

U početnim fazama veze nije teško naći vrijeme i način za redovito prakticiranje seksa.

29.10.2014.
12:19
Play ponuda

Intimnost u vezi je važna, ali mnogi parovi uz pretrpane dnevne rasporede sve rjeđe pronalaze vremena za seks i intimnost. Donosimo vam četiri najveća krivca za sabotažu seksualnog života i savjete što možete učiniti da vam potpuno ne 'ubiju' želju za seksom.

Iscrpljenost

Nakon dugog i napornog radnog dana mnogima je teško odvojiti vrijeme za seks. Iscrpljenost negativno utječe na seksualnu želju. 'Možda ne zvuči privlačno, ali izrada rasporeda za seks može biti od koristi', savjetuje stručnjakinja za veze Andrea Syrtash. 'Izaberite dane u tjednu kada ćete se posvetiti jedno drugome. Nemojte odustati od zavođenja, šaljite jedno drugome seksi poruke i budite kreativniji u spavaćoj sobi kad ste zajedno', savjetuje.

Pretrpan raspored

Zbog suprotnih smjena ili neusklađenog 'seksualnog sata' ponekad je teško redovito prakticirati seks. Umjesto da izbjegavate seks pokušajte se dogovoriti i predložiti alternativu. Možda vam više odgovara jutarnji seks od večernjeg pa to i predložite partneru/partnerici.

Ne osjećate se poželjno

Odnos prema vlastitom tijelu i to kako se osjećate u vlastitoj koži može znatno utjecati na seksualni život. Naučite voljeti svoje tijelo i nemojte dozvoliti da vaša intimnost pati zbog toga što ne vidite tijelo supermodela kad se pogledate u ogledalo.

Dosada u spavaćoj sobi

'Najbolji način da održite strast u braku i vezi je da znate što volite i što vas uzbuđuje i izvan vašeg braka ili veze. Kada ste uzbuđeni zbog života i raznih mogućnosti tu ćete energiju prenijeti i na vaš odnos', savjetuje Andrea Syrtash. Puno je toga što može negativno utjecati na seksualnu želju, a najbolje što možete napraviti, bez obzira na uzrok, je komunicirati i pregovarati. 'Možda imate različite seksualne apetite i preferencije, ali važno je da o tome otvoreno razgovarate kako se ne bi dogodilo da imate tjedne i mjesece bez seksa. Ustanovite u čemu je problem i riješite ga čim prije', savjetuje stručnjakinja.

Play ponuda
Play ponuda