Kontroverznog YouTubera obožavaju tinejdžeri diljem regije, a broj pratitelja na društvenim mrežama raste mu iz dana u dan, unatoč skandalima

Bogdan Ilić, poznatiji kao Baka Prase, nedavno je ponovno upao u probleme sa zakonom.

Naime, 24-godišnjem srpskom YouTuberu prvo je privremeno oduzet Porsche zbog sumnje u carinski prekršaj i policijskih provjera, a samo dva dana kasnije pod njega je podnesena prekršajna prijava zbog nepropisnog parkiranja. Interventna jedinica policija zatekla je njegov Lamborghini na obilježenom pješačkom prijelazu u Ulici Jove Ilića u Beogradu.

Kontroverzni YouTuber, reper i gejmer iza sebe ima nekoliko skandala, od kršenja policijskog sata do afere s maloljetnicama.

Kako je sve počelo?

No, tko je zapravo Baka Prase, mladić koji svojim snimkama, skandalima i izjavama neprestano intrigira javnost te kako se uopće proslavio?

Danas ima gotovo dva milijuna pretplatnika na YouTube kanalu i više od milijun pratitelja na Instagramu, a sve je počelo gejmingom.

Od malih nogu bio je zainteresiran za igrice, a budući da nije imao svoje računalo, posjećivao je igraonice s društvom. Roditelji nisu vjerovali da će uspjeti u tom poslu, već su forsirali Glazbenu akademiju, no ubrzo ih je razuvjerio.

Karijeru nije počeo planirano. Nakon što nije uspio upisati fakultet, počeo je profesionalno igrati igrice za novac, a 2015. je s članovima srpske reprezentacije osvojio titulu u e-sport gejmingu u Južnoj Koreji.

Nadimak je dobio tako što je u igrici League of Legends njegov nadimak bio Pepa Prase, a kada ga je netko počeo kopirati promijenio ga je u Baka Prase.

Polako i postepeno stjecao je svoje fanove i zarađivati novac od igranja igrica. Iako YouTube kanal Baka Prase postoji od kraja 2011. godine, prvi video objavio je tek 2016. U početku su teme uglavnom bile videoigrice, da bi kasnije proširio krug djelovanja.

Tako se 2018. bacio na snimanje glazbe, a vlasnik je brenda odjeće s raznim natpisima i svojim poštapalicama.

Iako kaže kako u svojim videima promovira zdrav život, odnosno bavljenje sportom i odbacivanje droga, alkohola i cigareta, mnogima je njegov sadržaj odbojan zbog vulgarnosti i nepotrebnog vrijeđanja.

Koliko ga tinejdžeri obožavaju najbolje dokazuje činjenica da je na njegovo gostovanje u trgovačkom centru u Novom Sadu došlo toliko fanova da se cijeli centar morao evakuirati.

Skromnost mu definitivno nije vrlina jer se na društvenim mrežama često hvali svojim skupocjenim automobilima i modnim dodacima.

Brojni skandali

Zbog brojnih skandala poznat je i kao zločesti dečko Balkana.

Jedna od prvih drama dogodila se 2017. godine kada se sukobio s YouTuberom Amirom Hadžićem zbog reakcije na video 12-godišnje djevojčice koja je pričala o ljubavnim problemima. Zbog negativnih reakcija i podsmijeha djevojčica si je pokušala oduzeti život.

Baka Prase, inicijator sukoba, kasnije je imao problema s tinejdžericama Anđelom i Nađom koje na YouTubeu objavljuju razne lifestyle klipove i izazove. Njihov otac je burno reagirao nakon Bogdanove negativne recenzije Anđeline i Nađine pjesme te su vrijeđali jedno drugoga.

Sukobio se i s drugim poznatim YouTuberima, ali i glazbenicima.

Tijekom prošlogodišnjeg intervjua Jelena Karleuša je izjavila da su YouTuberi nezasluženo slavni te da svojim djelovanjem onemogućuju da se proslave talentirani glazbenici.

"Bolje da djeca gledaju jutjuberaj, nego kupleraj. Bolje da gledaju mene kako lupetam gluposti, nego kako ti sa ženama sumnjivog morala nešto radiš ovom jadnom momku", odgovorio joj je tada misleći na video na kojem Karleuša skida posjetitelja koncerta na pozornici.

U travnju 2020. priveden je jer je u Beogradu prekršio policijski sat koji je uveden kao epidemiološka mjera zbog suzbijanja zaraze koronavirusom.

Afera s maloljetnicama

"Istina je, zakasnio sam samo tri minute. Policija me je zaustavila blizu moje kuće, u 17.03 sati i odveli su me u stanicu, ali sam vrlo brzo pušten", rekao je tada.

Samo tri mjeseca kasnije izbio je novi skandal u kojem ga je jedna 14-godišnja djevojka optužila da je njoj i njezinim vršnjakinjama slao neprimjerene poruke, tražeći od njih seksualne odnose i eksplicitne fotografije. Kao dokaz priložila je i prepisku triju djevojčica s tada 23-godišnjim YouTuberom.

Baka Prase oglasio se brzo nakon toga i ispričao kako mu djevojke često lažu o svojoj dobi. Usput je priznao da je imao spolni odnos sa 16-godišnjakinjom za koju nije znao da je mlađa od 18 godina.

Iako je uporno tvrdio da je prepiska lažirana i da su maloljetnice sve izmislile, ostao je bez puno sponzora i nakratko se povukao s YouTubea. U rujnu je dobio kaznenu prijavu zbog spolnih odnosa s maloljetnicama.

Poznati YouTuber u listopadu je doživio lakšu prometnu nesreću. naime, nepoznati muškarac se svojim automobilom zabio u njegov Lamborghini te je nakon toga pobjegao. Baka Prase prošao je neozlijeđen, a sanacija troškova došla ga je 100 eura.

Krajem prošle godine izbila je afera s Hrvaticom iz 'Zadruge'. Nakon što je Paula Hublin u realityju priznala da se ljubila s njim, no da nije htjela seks, on se oglasio sa sasvim drugom pričom.

“Došla je kod mene poslije deset navečer, poljubili smo se. I ona kaže kako neće ništa dalje i da nije kao druge djevojke. I ja sam se raspravljao s njom pa je shvatila i opustila se. Što smo mi radili ako se nismo je**li, jesmo li možda igrali ‘Čovječe ne ljuti se?’. Kaže da ne želi intimne odnose, a želi da joj guram jezik u grlo. Što pričaš djevojko? Meni nije dobro. Koristio sam kondom”, rekao je.

Unatoč svim skandalima, Baka Prase ostaje jedan od najpopularnijih YouTubera u regiji.