Trebao je izaći sedmi, aktualni El Camino da ih konačno i svijet, ne samo Amerika prepozna kao vrhunske glazbenike.

Usprkos hrpi dobrih kritika i nagrada svih vrsta, za sada još uvijek 'opipavaju' bilo ostatka svijeta te su trenutno u Europi na turneji s nekolicinom datuma, jedan od njih u utorak i u Muenchenu u Njemačkoj.

Velebna Olympiahalle na kraju se činila preogroman prostor za oko 7.000 posjetilaca, jer je dojam sjajnog koncerta malo pokvaren s poprilično lošijim zvukom na dosta mjesta.

No to su zdušno kompenzirali sami Patrick Carney (bubnjar) i Dan Auerbach (gitara, vokali) koji su ne samo vjerno (uz podršku dva dodatna glazbenika), nego i daleko upečatljivije prenijeli ono što skušamo na mp3-icama.

A publika je odlično i aktivno sudjelovala. Ako ste voljeli The White Stripese, The Black Keysi su nešto slično u svom vlastitom žanru. Ovaj bend treba dovesti u Hrvatsku, ma koliko oni bili 'ispred vremena'. Pregrupa je bila također itekako dobra - hvaljeni britanski indie rock bend, The Maccabees koji su se dobro uklopili u koncert, ali su ih, moramo biti iskreni, The Black Keysi 'pojeli za gablec'.