Play ponuda

Sale iz Goribora: Blues je život

shimmer fallback

Alleksandar Stojković, pjevač i tekstopisac srpske grupe Goribor, otkriva kako mu je drago da su postali priznati u godinama kada je već zreo čovjek, kakvi su mu planovi i još štošta.

26.11.2009.
17:23
Play ponuda

Aleksandar Stojković pjevač grupe Goribor,koja je nakon izlaska albuma 2007. Goribor osvojio srca zagrebačke publike, ali i priznanja glazbenih kritičara, otkrio je za net.hr kako on sve te pohvale prima bez velikog uzbuđenja.

snimatelj: Franjo Tot

"Mi radimo na isti princip zadnjih 15-16 godina, dobro je da se dogode ovakve dobre stvari kad je čovjek zreo. No kao što su došle te dobre kritike sutra mogu krenuti neke loše, ali to ne znači da ću se prestati s time baviti.Tko zna našu priču znaju da smo zadnjih 10-15 godina svirali bez ikakvog feedbacka, znali su naši prijatelji da se time bavimo", ispričao je Stojković koji je objasnio kako su on i kolege iz benda radili raznorazne besmislene poslove kako bi preživjeli te im je glazba bila ispušni ventil.

Usporedbe s Joy Divisonom, Disciplinom Kitchme i Ekaterinom Velikom Stojković komentira: "Zašto ne.To mi nije problem. To su dobri bendovi na kraju krajeva".

Pjevač Goribora najavio je kako bi snimanje novog albuma trebalo početi slijedeće godine, kao i da je materijal već spreman. No to nije sve. Slijedeće godine trebala bi izaći i nova zbirka njegovih pjesama, točnije jedna izdavačka kuća u Srbiji ujednit će njegove dvije zbrike pjesama: Princ bez horsa i Svet je moj, ali ima vremena.

O svom pjesništvu Stojković skromno kaže kako je pjesništvo način komunikacije, da je život blues, kao i da njegove pjesme govore o proživljenim stvarima ili situacijama viđenim kroz druge živote oko njega.

Play ponuda
Play ponuda