ZAGREB OSTAJE BEZ FESTIVALA / Važne vijesti organizatora InMusica: 'Hvala vam na strpljenju, dali smo sve od sebe da ga održimo i ove godine, ali...'

Image
Izvor: Zoe Sarlija/PIXSELL

Nadamo se da će se 16. izdanje INmusic festivala održati 2024. godine te da ćemo u narednim mjesecima s vama moći podijeliti njegove datume, dodaju

13.2.2023.
14:46
Zoe Sarlija/PIXSELL
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

 InMusic na službenim stranicama potvrdio je da se ove godine festival neće održati.

Njihovu objavu prenosimo u cijelosti

"Dragi prijatelji,

'Posljednjih 17 godina uložili smo sve...'

Hvala vam na strpljenju i ohrabrenju proteklih mjeseci i žao nam je što nismo bili u mogućnosti odgovoriti na vaše poruke o budućnosti festivala.  Dali smo sve od sebe da festival održimo i ove godine, ali nažalost moramo vas obavijestiti da se INmusic festival neće moći održati 2023. godine.

Posljednjih 17 godina uložili smo sve svoje napore i resurse kako bismo vam pružili festival na prepoznatljivoj razini međunarodne programske i produkcijske kvalitete kakvu vi kao naša publika očekujete i zaslužujete.

'Uvjeti ne dopuštaju neovisan festival'

Trajne posljedice pandemije, rata u Ukrajini, inflacije i općeg osjećaja nesigurnosti koje mnogi od nas osjećaju u svakodnevnom životu, rezultirali su uvjetima koji ne dopuštaju održavanje potpuno neovisnog festivala kao što je INmusic. U trenutačnim okolnostima nije moguće isporučiti najbolji mogući međunarodni glazbeni program uživo za cijenu ulaznice koja je određena financijskim ograničenjima lokalne publike.

Ne želeći odustati ni od jednog od tih principa koji INmusic festival čine onim što jest, te poštujući vašu podršku od 2006. i posjećenost koja je omogućila festivalu da raste i razvija se sa svakim izdanjem, zaključili smo da je najbolje usmjeriti svoje aktivnosti na osiguravanje nužnih preduvjeta za stabilan kontinuitet INmusic festivala u budućnosti.

Image
SVE OVISI O JEDNOJ STVARI /

Šok! Zagreb ostaje bez INmusica? 'Mogu sigurno reći da se sljedeće godine neće održati, ali to više ne ovisi o nama'

Image
SVE OVISI O JEDNOJ STVARI /

Šok! Zagreb ostaje bez INmusica? 'Mogu sigurno reći da se sljedeće godine neće održati, ali to više ne ovisi o nama'

'Nadamo se da će se održati 2024.'

Nadamo se da će se 16. izdanje INmusic festivala održati 2024. godine te da ćemo u narednim mjesecima s vama moći podijeliti njegove datume.

Hvala vam na 15 prekrasnih festivalskih izdanja, vašoj živahnoj prisutnosti i ljubavi prema glazbi punoj snage i ljepote u koju osobno vjerujemo. Također vam unaprijed zahvaljujemo na vašem razumijevanju i strpljenju dok pokušavamo prevladati postojeće prepreke i osigurati povratak vašeg i našeg INmusic festivala", navode organizatori.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču