Play ponuda

NAJVEĆA IMENA TRIPHOP/DOWNTEMPO GLAZBE: / Kruder & Dorfmeister u kolovozu dolaze prvi put u Hrvatsku

Image
Foto: Instagram/Kruder & Dorfmeister

Kruder & Dorfmeister slove kao najveća imena elektroničke triphop/downtempo glazbe, a na vrhuncu su bili devedesetih godina prošlog stoljeća.

22.3.2018.
14:45
Instagram/Kruder & Dorfmeister
Play ponuda

Austrijski producentski i DJ dvojac Kruder & Dorfmeister po prvi put stižu u Hrvatsku, a za premijerni nastup odabrali su tvrđavu Sv. Mihovila u Šibeniku, gdje će 4. kolovoza proslaviti 25 godina postojanja.

Peter Kruder i Richard Dorfmeister slove kao najveća imena elektroničke triphop/downtempo glazbe, a na vrhuncu su bili devedesetih godina prošlog stoljeća. Njihov nastup u Šibeniku bit će ograničen za tisuću najvjernijih ljubitelja pred kojima će izvesti hitove, poput High Noon, Black Baby, In Deep Shit i Trans Fatty Acid, najavili su u četvrtak organizatori projekt Collage u suradnji s Tvrđavom kulture Šibenik.

Za Krudera i Dorfmeistera smatra se da su primjesama jazza, funka, soula, reggaea i hip-hopa promijenili percepciju elektroničke glazbe. U Hrvatsku stižu uz pratnju tima vizualnih umjetnika s kojima će fanove povesti na četverosatnu audio-vizualnu vožnju,

Poznati su i po remiksiranju velikana kao što su Depeche Mode, Madonna, Roni Size, Gotan Project. Kompilacijski album DJ-Kicks za label K7 označio je prekretnicu za K&D; od heroja undergrounda postali su kritički hvaljeni i medijski eksponirani producenti i DJ-i, s bazom obožavatelja koja se iz Europe proširila na cijeli svijet.

Sljedeća kompilacija K&D Sessions postala je globalni bestseler, s više od milijun prodanih primjeraka, a danas se smatra da je riječ albumu koji je sudjelovao u definiranju zvuka devedesetih godina prošlog stoljeća.

Play ponuda
Play ponuda