Play ponuda

Lana Del Rey: 'Ništa na meni nije plastično!'

shimmer fallback

Američka pjevačica u samo je nekoliko mjeseci od spotova u kućnoj radinosti na YouTubeu postala prava senzacija. A osim u glazbenom izričaju, sve više fascinira i u modnom

29.1.2012.
13:11
Play ponuda

Singlovi Video Games i Blue Jeans Lane Del Rey obilježili su prošlo ljeto, a glazbeni kritičari diljem svijeta odlučili su saznati otkud se pojavila ova mlada djevojka.

Njezine spotove, napravljene u kućnoj radinosti, na YouTubeu su pogledali milijuni, no iza Laninog novog albuma stoji velika mašinerija izdavačke kuće Interscope.

Ni sama Lana (rođena kao Elizabeth Grant) neće vam puno otkriti o sebi - njezina ljubav prema starim holivudskim filmovima, modi i dramatičnim pričama o slomljenim srcima govori dovoljno.

'Usamljenost me potaknula na stvaranje glazbe', kaže Lana. 'Iz manjeg američkog grada preselila sam se u New York, išla na karaoke i pjevala gdje god sam stigla. Prvi album izdala sam za neovisnu produkcijsku kuću i to je propalo. U trenutku kad sam počela odustajati od glazbe, dogodilo se ovo!', prisjeća se.

A krhkoj 25-godišnjakinji koja svojim retro lookom doista podsjeća na neku od starih holivudskih diva, slava nije došla bez cijene. Njezine putene usnice koje posebno dolaze do izražaja kad pjeva, odnedavno su predmet rasprava.

'Ništa na meni nije plastično. Nevjerojatno koliko se ljudi okomilo na mene sad kad sam postala poznatija. Nisam jedna od onih kul cura kojima ništa ne smeta. Ponekad me to toliko pogodi da hoću poludjeti, budem očajna. Dio svog života provela sam u prikolici, nismo imali novca ni za doručak! Nije mi cilj bio postati slavna, samo sam htjela pjevati', objašnjava mlada američka glazbenica.

Posljednjih godinu i pol Lana živi u Londonu, no često putuje u rodnu Ameriku. Upravo njoj i duguje svoje umjetničko ime. 'Oduvijek sam znala da ću morati promijeniti ime, htjela sam nešto jednako lijepo kao glazba koju pjevam. Prije par godina bila sam u Miamiju s prijateljima s Kube i stalno smo pričali španjolski. Lana Del Rey podsjeća me na obalu i izblijedjeli glamur, ali i na kult sedamdesetih - stari Miami'. prisjeća se.

Bez obzira bila ona doista skromna pjevačica koja je uspjela ili dobro osmišljen proizvod velike izdavačke kuće, ne možemo poreći da je ova mlada djevojka trenutno glavni hit. To, osim uspješne glazbene karijere (album koji uskoro izlazi već je proglašen velikim uspjehom), pokazuju i njezini drugi angažmani - nedavno je objavljeno kako je Lana Del Rey postala članica modne agencije Next Model Management, u čijem su sastavu i razvikane ljepotice poput Lare Stone, Anje Rubik, Alexe Chung, ali i Beyoncina sestra Solange Knowles.

I dok polako, ali sigurno rasprodaje koncerte diljem Europe, Lana kaže kako je New York i dalje njezina ljubav. “On me nagrađuje za svu ljubav koju mu pružam”, zaključuje Lana.

specijal-201110030789004-Lana Del Rey

Play ponuda
Play ponuda