Silente je početkom srpnja objavom na Facebooku obznanio da je prestao postojati, na iznenađenje svojih obožavatelja. Fanovi su se pitali zašto su članovi donjieli tu odluku, a oni su u postu na Facebooku rekli da će stati "dok ne postanu ljudi kakve ovaj bend zaslužuje".

Iako šokirani, obožavatelji su odlučili podržati njihovu odluku - u nadi da će se bend ponovno okupiti.

Ponovnom okupljanju nadali su se i fanovi ovih 10 (i pol) glazbenih skupina, no nisu ga dočekali (barem ne još):

1. Teens

Počeli su svirati 1996. godine kao Mići rokeri, a 1999. i 2000. nastupili su na Dori. Snimili su tri albuma od kojih je svaki album bio prodan u više od 30.000 primjeraka. Nakon što su Teensi osvojili Porin za novoga izvođača (2000.), Claudia Beni se odvojila od benda i nastavila solo karijeru (kratku), a Daniel je nastavio nastupati s ostatkom benda.

2. Feminnem

Grupa koja je najpoznatija po dvjema stvarima: lijepim pjevačicama i čestom izmjenom pjevačica.

Ženska pop i dance grupa koju su činile Pamela Ramljak, Neda Parmać i Nika Antolos. Izdale su tri albuma i dva puta su bile na Eurosongu.

U grupi su pjevale i Ivana Marić i Nikol Bulat.

3. Saša, Tin i Kedžo

Prvi, jedini i zasad posljednji hrvatski boy bend imao je jedan hit po kojem će biti zauvijek zapamćen: 365. Osim te, pamti se i manje popularna pjesma Ništa ili sve.

Bend je nastao u reality showu Story Supernova Music Talents na Novoj TV 2003. godine.

4. Tina i Nikša

Pop duo koji su činili Nikša Jurinović i Valentina Krtanjek prestao je postojati 2006. godine, nakon dva studijska albuma i nekoliko vrlo popularnih pjesama.

5. E.N.I.

E.N.I. je bio hrvatski pop sastav iz Rijeke, koji je nastao razlazom jedne skupine pjevača Putokaza. Skupinu su činile Elena Tomeček, Nikolina Tomljanović, Iva Močibob i Ivona Maričić.

Cure su 1997. godine nastupile na Eurosongu s pjesmom Probudi me.Izdale su šest albuma.

6. Divas

Divas je je bila ženska pop grupa iz Zagreba koju su činile Ivana Husar, Marija Husar, Maja Vučić i Martina Pongrac. Skupina je osnovana krajem 1995. godine i djelovala na domaćoj glazbenoj sceni sve do 2005. godine. Cure su izdale tri studijskaalbuma i višestruke su dobitnice Porina.

7. Daleka obala

Ovu splitsku grupu osnovali su 1985. Marijan Ban, Jadran Vušković, Boris Hrepić i Zoran Ukić. Grupa se razišla 2000. godine. Ban, Vušković i Bogo Šoić-Mirilović osnivaju grupu Marijan Ban i ostali, ali se ipak ubrzo razilaze, a Marijan Ban nastavlja kao solist. Ukić i Hrepić osnivaju skupinu The Obala.

8. Novi fosili

Novi fosili osnovani su 1969. godine. Godine 1976. godine u grupu dolazi Rajko Dujmić, a pjevačicu Đurđicu Barlović 1983. godine zamjenjuje Sanja Doležal. Grupa je smatrana najboljom grupom na ovim prostorima.

Nakon razlaza prvotne postave 1991. godine, grupa se u novoj - manje uspješnoj postavi rastaje u listopadu 2001., objavivši prekid suradnje nakon 30 godina postojanja. Ipak, na opću radost svojih slušatelja Novi fosili se 2005. ponovno okupljaju u starom sastavu sa Sanjom Doležal i Vladimirom Kočišom-Zecom. Nakon iznenadne smrti bubnjara Nenada Šarića, u svibnju 2012. godine, preostali članovi sastava su nakon kraće stanke nastavili s radom.

Nakon svađe s Rajkom Dujmićem, dolazi do definitivnog raspada te kultne grupe.

9. EnJoy

Maja Šuput i EnJoy žarili su i palili do trenutka kada je Maja odlučil krenuti u solo vode. Grupa Joy nastavila je svoju karijeru bez nje, kao i ona bez njih, a njihovih se pjesama još uvijek rado sjetimo.