Play ponuda

VIDEO: / Priča je to koja će dirnuti baš svakoga

shimmer fallback

Film Orkestar redatelja Pjera Žalice, jedna od atrakcija devetog Zagreb Film Festivala, doživjet će hrvatsku premijeru u srijedu, 19. listopada u kinu Tuškanac.

19.10.2011.
16:14
Play ponuda

Tim je povodom Saša Lošić gostovao kod Dalibora Petka na Narodnom radiju.

'Meni su film zadnjem pokazali. Teško mi je govoriti o njemu, odnosno teško mi je govoriti o sebi. Na jednoj probnoj projekciji, oko 40. minute, film me stvarno dirnuo. To nije priča o bendu, nego priča o jednom vremenu, a to su mi rekli i drugi', kazao je Lošić.

Među onima koji s nestrpljenjem čekaju film je i Rade Šerbedžija, koji se javio u Glazbeni show rekavši da je volio surađivati s Lošom jer je precizan i brzo radi, a Severina je priznala da joj je film super.

'Loša mi je bio jedan od idola, a ja se još uvijek volim diviti svojim idolima', rekla je popularna pjevačica.

Na voditeljevo pitanje ima li kakav prijedlog za ime Severininom djetetu, nije htio ništa komentirati. 'To treba ostati privatno', rekao je dobro raspoloženi Loša, priznavši da najviše voli nedjelje u Sarajevu.

Premijera Orkestra zakazana je za 19. listopada u 21 sat, te se očekuje dolazak brojnih aktera iz filma, poput Rade Šerbedžije, Stipe Mesića, Arsena Dedića, Huseina Hasanefendića, Nikše Bratoša, Siniše Škarice, Emila Tedeschija, Brace Dimitrijevića, koji su svojim sudjelovanjem obilježili ovaj film, kao i brojnih gostiju iz kulturnog i javnog života hrvatske i regije.

Film Orkestar je na 17. Sarajevo Film Festivalu zabilježio rekordnu posjećenost od 10.000 gledatelja, a velika zainteresiranost vlada i u glavnom gradu Hrvatske, tako da organizatori Zagreb Film Festivala razmišljaju o dodatnoj projekciji.

Riječ je o ostvarenju koje kao svojevrstan dokument o fascinantnoj 25-godišnjoj karijeri Saše Lošića i sarajevske grupe Plavi orkestar, svjedoči o jednom vremenu i jednoj generaciji koja je proživjela promjenu sustava vrijednosti, ali je ostala odana samoj sebi. Ovo je film o optimizmu, snazi i neuništivosti talenta, prijateljstvu i glazbi.

Play ponuda
Play ponuda