VEĆ SE VRTE NEKA IMENA / Tko će biti novi Bond? Producenti mijenjaju kriterij, ali i karakter agenta: 'Nastavljamo emocionalnu evoluciju lika'

Image
Izvor: Profimedia

Govoreći na događaju posvećenom Bondu u Britanskom filmskom institutu, producenti su rekli da su u prošlosti tražili mlađe glumce za tu ulogu, ali su priznali da to više 'ne funkcionira'

6.10.2022.
9:08
Profimedia
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Producent Jamesa Bonda, Michael G. Wilson (80), otkrio je da će sljedeći špijun 007 vjerojatno biti glumac u tridesetima, pa je isključio mlađe zvijezde za tu ulogu.

Scenarist koji producira franšizu s polusestrom Barbarom Broccoli, dao je uvid u to što traže u sljedećem Bondu nakon odlaska Daniela Craiga iz uloge.

'Zapamtite, Bond je već veteran'

Govoreći na događaju posvećenom Bondu u Britanskom filmskom institutu u petak, Michael je rekao da su u prošlosti tražili mlađe glumce za tu ulogu, ali je priznao da to više "ne funkcionira".

shimmer fallback
shimmer fallback

"Zapamtite, Bond je već veteran, imao je neko iskustvo. On je osoba koja je prošla ratove, da tako kažem. Vjerojatno je bio u SAS-u ili tako nešto, on nije klinac iz srednje škole kojeg možeš dovesti i započeti radnju - zato ćemo birati glumce od trideset i nešto godina", rekao je Wilson, piše Deadline.

Međutim, Michael je otkrio da kasting još nije počeo te da neće lako pronaći Danielovu zamjenu, nakon što je prošle godine završio svoju posljednju ulogu Bonda u "Za smrt nema vremena".

Image
MANEKENKA I SPORTAŠ /

Brazilska ljepotica pred bračnim krahom: 'Nikada zapravo nisam mislio da će ova svađa biti kraj, ali izgleda da jest'

Sudeći po producentovim komentarima, naizgled su isključeni glumci koji su na društvenim mrežama dobili najveći podršku za ulogu u novom Bondu, Idris Elba (50) i Tom Hardy (45). Ostali glumci koji su bili najavljeni za ulogu su Jack O'Connell (32), Richard Madden (36), Regé Jean-Page (34), i Henry Cavill (39).

Producentica Barbara rekla je da je Daniel humanizirao špijuna koji je nekoć bio ženskar i da će se emocionalna evolucija lika nastaviti u sljedećem nastavku. Također je govorila o tome kako su nedavni filmovi o Bondu sadržavali veće uloge za žene, dodajući da planiraju u nove filmove uključiti i veće ženske uloge.

shimmer fallback
shimmer fallback

"To je evolucija", rekla je za časopis Variety te dodala: "Bond se razvija kao što se razvijaju i muškarci, ne znam tko se razvija bržim tempom." Tako je u posljednjem nastavku Bonda Lashana Lynch, koja glumi kolegicu špijunku Nomi, ušla u povijest kao prva Afroamerikanka žena agent.

Ništa od glasina da bi to mogao biti Elba?

Producenti su inzistirali da tek trebaju odlučiti tko će preuzeti legendarnu ulogu, objašnjavajući da je do sljedećeg filma o 007 još barem "nekoliko" godina.

shimmer fallback
shimmer fallback

Govoreći o glasinama da je Idris Elba u redu za tu ulogu, Barbara je rekla da u zadnje vrijeme nisu bili u kontaktu s glumcem, ali su producenti priznali da ga "vole". Uz to su priznali da Idris "možda oklijeva" preuzeti tako dugu obavezu, a Michael je rekao da je bilo dovoljno teško potpisati ugovor s Danielom kad je on bio u 30-ima.

Cavill je već godinama na listi čekanja

Barbara je rekla da glumac kojeg odaberu mora najbolje odgovarati njihovim planovima za Bonda i tome gdje žele odvesti lik u nadolazećim filmovima.

Zvijezde, uključujući Toma Hardyja, Richarda Maddena i Henryja Cavilla, također su predložene kao glavni kandidati za ulogu Bonda, nakon što je Barbara potvrdila da će sljedeći agent biti ipak muškarac.

shimmer fallback
shimmer fallback

Henry Cavill je već godinama u evidenciji i pokazuje da je još uvijek zainteresiran za željenu ulogu ako mu se ukaže prilika. Glumac je rekao The Sunday Timesu 2021. da će "vrijeme pokazati" hoće li on postati posljednji glumac koji će tumačiti kultnu ulogu.

"Ne znate u kojem smjeru žele odvesti Bonda i zato volim reći da je sve uvijek na stolu", rekao je svojedobno Cavill.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču