Masterchef Robert uvjeren: Mogu doći do finala!

Bliži se finale kulinarskog showa Masterchef, a Vedran, Srđana, Matija, Šime, Davor i Robert strepe tko će od njih napustiti show ovoga petka.

9.6.2011.
15:17
VOYO logo

arti-201106080952006Da se Robert iskazao u showu, pokazuje i činjenica da će se već treći put naći u Izazovu šefa kuhinje. Ovoga puta kuhat će protiv Denisa Zembe, jednog od najosebujnijih chefova i vlasnika jednog od najcjenjenijih restorana na Kvarneru.

Robertov zadatak bit će što vjernije replicirati Zembino autorsko djelo pod nazivom Nova fritaja, ali to neće biti sve. Ovog puta uz glavno jelo replicirat će i desert, dakle zadatak je priprema dvaju jela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Imam 39 godina, a 21 godinu se bavim kuharstvom. Nisam imao prilike gledati toliko emisiju, ali sam čuo da je Robert jako dobar, jedan od favorita. Izgleda jako nabrijano, sve mu je poznato', istakao je Denis svoje mišljenje.

A koliko je Robert zaista 'nabrijan' potvrdio je i svojom velikom željom za ulaskom u finale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Smatram da mogu doći do finala. Osjećam napetost kako se bliži finalni tjedan', rekao je Robert za net.hr, te istaknuo kako od početka showa 'vidi ekstremni pomak u kuhanju, počevši od prvog dana, kad je radio jetrica, pa sve do sada. Također vidi veliki napredak u prezentaciji i iskorištavanju namirnica'.

A napredak vide i članovi žirija koji su preostale kandidate već usporedili s nekim vrhunskim kuharima.

'Već smo dobili pohvalu da kuhamo bolje od većine hrvatskih kuhara, ali u onoj manjini postoji još puno, puno boljih od kojih treba učiti. Ja sam osobno najviše naučio od Toma Gretića. Sama njegova strast prema hrani utjecala je na moj način rada i odnosa prema hrani', kaže Žmire, koji u članovima žirija Tomu Gretiću i Mati Jankoviću, te kuharu Davidu Skoki vidi svoj uzor u kulinarstvu.

Iako ih je u kući sve manje, Robert kaže da je 'atmosfera još uvijek ista, možda čak i više pozitivna nego što je bila prije, jer su kandidati bliskiji i više se druže'. Uvjeren u ulazak u finale, Robert već razmišlja o planovima nakon završetka showa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ako postanem prvi hrvatski Masterchef želje su mi da još malo usavršim znanje, a volio bih kad bi to moglo biti kod Toma Gretića. Plan mi je otvoriti i autohtonu dalmatinsku konobu na čijem bi se meniju našla autohtona jela u 'novom ruhu'. Znači što više sirove ribe – od carpaccia do tartara', otkrio nam je Robert.

Vezani članci:

arti-201106080952006 arti-201106070457006 arti-201106070305006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo