MARAS VAS TREBA / Nova sezona Južnog vetra se snima u Hrvatskoj, a i vi možete biti dio spektakla: Otkriveno i koliko plaćaju

Image
Izvor: Antonio Ahel/Pixsell

U Hrvatskoj se snima nova sezona srpskog hita 'Južni vetar', traže statiste, a otkriven je i honorar

21.9.2022.
19:09
Antonio Ahel/Pixsell
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Trenutno se u Hrvatskoj snima druga sezona srpske serije 'Južni vetar' redatelja Miloša Avramovića (44) kao nastavak istoimenog filma iz 2018. godine, a koji je postao hit u cijeloj regiji.  

Traže se statisti

Detalji o tome kakve statiste traže za snimanje druge sezone koje će se održati od 21. rujna do 2. listopada 2022. na području otoka Krka i u Rijeci objavljeni su na Facebook stranici Produkcije i casting agencije Serena Pro.

Traže 'veći broj statista isključivo s otoka Krka, Rijeke i bliže okolice. Uvjeti za statiste su sljedeći:

– Djeca, žene, muškarci - mediteranski tipovi (tamnije puti) glume Napolitance
– Dječaci 10-14 godina (Napolitanci) koji igraju ulični nogomet
– Opasni tipovi – mafija
– Kupači na plaži i prolaznici (djeca, žene, muškarci)
– Turisti (kontinentalni tipovi)
– Zgodne mlade djevojke koje plešu
– Vozači sa vozilima (honorira se i vozač kao statist i vozilo-osobni automobil, čamac, motor, skuter)

Navodi se i da snimanje traje 12 sati dnevno te da će statisti nekad morati biti dostupni nekoliko sati, a ponekad i cijeli dan.

Otkriven honorar

Otkriven je i koji honorar će statisti dobiti.

"Honorar statista je 300,00 kn fiksno bez obzira o duljini trajanja snimanja unutar 12-satnog radnog dana. Prekovremeni sat (nakon 12 sati rada) i noćni rad (od 22:00 do 6:00) dodatno se plaćaju. Prekovremeni sat je 30,00 kn, noćni rad dodatnih 70,00 kn na honorar. Honorar za igrajuće vozilo/plovilo 350,00 kn", piše u oglasu casting agencije. 

Image
STIŽE HIT /

Na zahtjev brojnih gledatelja, najveći regionalni TV fenomen ranije kreće s emitiranjem na RTL-u: ''Južni vetar'' je postao jedan svijet!'

Image
STIŽE HIT /

Na zahtjev brojnih gledatelja, najveći regionalni TV fenomen ranije kreće s emitiranjem na RTL-u: ''Južni vetar'' je postao jedan svijet!'

Svi zainteresirani koji su u mogućnosti provesti cijeli dan na snimanju mogu se prijavu putem e-maila, a na Facebook stranici je objašnjen točan postupak prijave.

U listopadu 2020. godine je produkcija 'Južnog vetra' snimala u kvarnerskom gradiću Kastvu snimala film 'Južni vetar 2: Ubrzanje'.

Glumačku ekipu čine Miloš Biković, Miodrag Radonjić, Jovana Stojiljković, Goran Navojec, Bogdan Diklić, Aleksandar Berček i Luka Gabrić.

shimmer fallback
shimmer fallback
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču