Play ponuda

Iron Man 2 najgledaniji u SAD-u proteklog vikenda

shimmer fallback

Multimilijarder Tony Stark, junak filma Iron Man 2, zauzeo je vodeću poziciju na kinoblagajnama prvog vikenda prikazivanja sa 133,6 milijuna dolara.

10.5.2010.
14:40
Play ponuda

Radi se o petoj najvećoj zaradi zabilježenoj u povijesti Hollywooda za prvi vikend prikazivanja. Film se već od travnja vrti u kinodvoranama u ostatku svijeta pa tako i u Hrvatskoj.

Paramount Pictures i Marvel Entertainment predstavljaju filmski nastavak temeljen na legendarnom Marvelovom super heroju u kojem se ponovno udružuju redatelj Jon Favreau i glumac Robert Downey Jr.

Radnja filma ponovno se vrti oko multimilijardera Tonyja Starka (Downey Jr.) koji se suočava sa sve većim pritiskom vlade, javnosti i novinara koji ga pokušavaju natjerati da podijeli svoju tehnologiju s vojskom što on ne želi jer se boji da bi mogla pasti u krive ruke.

Uz pomoć vjerne Pepper Potts (Gwyneth Paltrow) i Jamesa "Rhodeyja" Rhodesa (Don Cheadle), Tony će stvoriti nove saveze i oduprijeti se moćnim, zlim snagama.

Drugo mjesto gledanosti zauzima remake horora Strava u Ulici Brijestova sa "svega" 9,2 milijuna dolara ostvarenog prihoda (48,5 milijuna od izlaska filma). Remake filma iz 1984. godine s junakom serijskim ubojicom tinejdžera Freddyjem Kruegerom zaradio je 32,2 milijuna dolara premijernog vikenda.

Na trećem je mjestu animirani film u 3D tehnologiji studija Dreamworks Kako izdresirati zmaja.

Prethodni članci:

arti-201004030166006

Play ponuda
Play ponuda