arti-201105300460006Lidija Kralj je vlasnica i šefica kuhinje uglednog obiteljskog restorana Kapetanova kuća u Malom Stonu i jedna od najuglednijih predstavnica ženske kuhinje u Hrvatskoj.
Kandidati će morati što bolje replicirati Lidijino jelo, slatko-slanu kombinaciju s okusom jagode i mente, odnosno jelo pod nazivom Brzo i fino flambirani teleći lungić, a sastoji se od telećeg lungića i rižota s mentom, jagodama i gamberima. Kandidati će za kuhanje na raspolaganju imati sat vremena.
'Iznenađenje je što je došla Lidija Kralj, pretpostavljali smo da će doći u neki Izazov šefa kuhinje, ali došla je prije. Prije sam pripremao rižu s mentom, ali ne s jagodama. Svi troje smo bili iznenađeni kombinacijom, ali kuhinja i jela nemaju granice. Sat vremena je sasvim dovoljno, recept nije tako kompliciran. Pokušat ću odraditi ovo najbolje što mogu, bitno je samo da ne budem zadnji', izjavio je Vedran.
'Mislim da većina ljudi Lidiju zna s reklama. U ženinom životu je puno više odricanja, ako nije obiteljski tip dovoljno je da bude agresivna i ratoborna u kuhinji i da može kontrolirati muškarce. Iznenađeni smo jer nismo očekivali nekog kuhara danas', komentirao je Šime.
'Drago mi je što sam došla u Masterchef jer ga pratim od prvog dana. Kandidati su mi bili malo zbunjeni, dugo su proučavali recept, mislili su koja je to luda kombinacija, luda žena. Treba paziti sa svim začinima, biti vrlo pažljiv. Neće im baš biti jednostavno čim morate upotrijebiti četiri posude, umak, flambiranje, napraviti lungić… ima tu dosta posla. Moraju prenijeti svu svoju dobru energiju i ljubav prema gastronomiji, pretočiti je na pjat, onaj koji to uspije bit će pobjednik. Bitno da je ukusno, lijepo i dotjerano, da nije upropašteno. Dala sam im naputak, mislim da u uru vremena imaju vremena i pjevati, a ne samo kuhati', izjavila je Lidija prije početka kuhanja.
Onaj tko napravi najlošiju verziju Lidijinog jela ispast će iz showa, a u kuhinji će ostati osam natjecatelja.
Vezani članci:
arti-201105300460006 arti-201105280277006 arti-201105260222006 arti-201105260835006