Kantom za pranje poda mahali u blizini hrane

Indijski restoran u Zagrebu, Maharadja, novi je izazov za gastro stručnjaka Stephana Macchia i ekipu Jezikove juhe.

15.11.2010.
17:34
VOYO logo

arti-201011020376006Stephan smatra kako je za užitak u pravom gastronomskom doživljaju potrebna smirujuća atmosfera, pa minimalistički uređen prostor i pomalo agresivna crvena boja zidova nisu bili baš dobar odabir pri uređenju interijera. Iako je već bio upoznat s indijskom kuhinjom punom boja, mirisa i okusa, začini koje su mu ponudili bili su prejakih aroma.

Također, hrana je bila preljuta, a pokvarena piletina bila je vrhunac krive mješavine okusa na Stephanovom tanjuru, a ovaj je put najveći problem bila skoro nesavladiva jezična barijera. Naime, od dva kuhara zaposlenih u restoranu, jedan od njih je jedva malo govorio hrvatski dok drugi nije znao ni riječi hrvatskog, a obojica nisu baš obraćali pažnju na Stephana, koji se osjećao pomalo zapostavljeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, s druge strane, Stephan je bio iznimno zadovoljan radom u kuhinji – kuhari su brzi, čisti, efikasni i ne pričaju puno. Mala kuhinja koja nije odisala baš pretjeranom čistoćom ovoga puta taj nedostatak nije izbacio iz takta, prije svega samo zbog toga što je vlasnik bio jako simpatičan, spreman prihvatiti kritiku i savjete.

Ti su savjeti ponekad bili izrečeni verbalno, no onomatopeja, gestikulacije i svakojakih drugih neverbalnih govornih znakova nije nedostajalo pri sporazumijevanju. Početni dojam čistoće bio je očito prividan, jer je u jednom trenutku kanta za pranje poda postala kanta za pranje kuhinjskih elemenata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li ovo ipak bila kap koja je prelila čašu i pokazala Stephanovo drugo lice? Pogledajte 16.11., utorak, u 21:45 na RTL Televiziji.

Vezani članci:

arti-201010250881006 arti-201010200509006 arti-201010110737006 arti-201008200074006 arti-200912010116006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo