FOTO: / Leon Lučev i ekipa filma Krugovi na premijeri na Sundanceu

Film Krugovi, hrvatska manjinska koprodukcija u režiji Srdana Golubovića, premijerno je prikazan na Sundance Film Festivalu u petak, uz ekipu filma predvođenu sjajnim redateljem.

21.1.2013.
14:51

Film je prikazan u međunarodnoj konkurenciji igranog filma, a premijeri su prisustvovali redatelj Srdan Golubović, glumac Leon Lučev, koji u filmu tumači jednu od naslovnih uloga, producenti Jelena Mitrović i Boris T. Matić (Propeler Film), te scenaristi filma Melina Pota Koljević i Srđan Koljević.

Sundance Film Festival, najveći i najznačajniji američki festival nezavisnog filma koji je 1984. osnovao Robert Redford, održava se u Park Cityju u američkoj saveznoj državi Uti.

U glavnim ulogama pojavljuju se još Aleksandar Berček, Nebojša Glogovac, Hristina Popović i Vuk Kostić. Film je nastao kao koprodukcija Srbije, Hrvatske, Slovenije, Njemačke i Francuske, hrvatski producent filma je Boris T. Matić iz producentske kuće Propeler Film. Film je sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra i Eurimagesa.

Ovo je prvi put da se film iz regije našao u natjecateljskom programu ovog prestižnog festivala. Nakon Sundancea (17. – 27. siječnja 2013.), Krugovi će biti prikazani i u programu Forum prestižnog međunarodnog filmskog festivala u Berlinu.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali